Kepiniai – viskas, kas iškepta ir padaryta naudojant miltus - įvairiausi pyragai, pyragėliai, blynai, tortai, sausainiai, bandelės, duonelės...Iš karto primena rojų! Anksčiau viskas buvo gaminama tik namie – namai kvepėdavo kepama duona ar bandelėmis. Galime netgi prisiminti iš pasakų, kad vienas iš būsimos nuotakos išbandymų buvo būtent kepiniai – kaip skaniai ji moka juos gaminti.
Dabar dažniausiai viską perkame parduotuvėse ir kepyklėlėse, nes jų lentynos lūžta nuo įvairiausių gaminių. Gerokai paprasčiau yra nubėgti į artimiausią parduotuvę ir prisipirkti skanėstų. Dabar nieko nenustebinsi egzotiškiausias, sudėtingiausiai pagaminamais kepiniais. O štai namuose iškeptas pyragas, tortas, pyragėliai ar sausainiai tampa retenybe. Juk kaip jauku ir šilta namuose pasidaro, kai namai pakvimpa kepamais skanėstais! Tas kvapas taip džiugina ir ramina.
Taip taip, laiko išsikepti patiems galbūt reikės daugiau nei nuėjimui iki parduotuvės, bet rezultatas atpirks viską. Juo labiau, kad yra begalės greitai iškepamų kepinių receptų. Yra taip vadinami “greitieji” kepiniai iš greitai paruošiamos tešlos ir greitai iškepami. Nebūtina valandų valandomis stovėti virtuvėje. Aišku, yra ir tokių, kuriems prireiks šiek tiek daugiau laiko ir kantrybės, tačiau kartais būna dienų, kai visai norisi išbandyti kažką sudėtingesnio ir nustebinti tiek save, tiek draugus ar artimuosius savo kulinariniais sugebėjimais.
Kepiniai gali būti kepami iš įvairiausių rūšių tešlos: su mielėmis, bemielės, sluoksniuotos, saldžios, sūrios ir tt. Kaip ir minėjome, egzistuoja tiek labai paprastų ir greitai pagaminamų receptų, tiek ir sudėtingų. Bet kokiu atveju, svarbiausia yra tikslūs receptai ir proporcijos. Tam ir esame čia. Tačiau, tiesą sakant, dar svarbiau – meilė, su kuria mes gaminame.
Skaniausi kepiniai Jūsų namams šiame skyrelyje.