Midijos

Midijos jau buvo plačiai valgomos senovės Romoje ir buvo laikomos skaniomis, naudingomis ir nebrangiomis jūros gėrybėmis. Ir jeigu mums dažnai dar atrodo, kad midijos – tai prabangus patiekalas, skirtas aristokratams, tai, iš tiesų, midijos Prancūzijoje yra dar vadinamos “vargšų austrėmis” - jos yra nebrangios, lengvai paruošiamos ir prieinamos visiems.

Kaip ir minėjome, midijos yra labai naudingos dėl savyje turimų medžiagų: jose yra labai didelis baltymų kiekis, o riebalų labai nedaug. Todėl jos puikiai tinka intensyviai dirbantiems žmonėms. Taip pat midijose yra daug geležies, kalcio, fosforo, jodo, cinko, vitaminų B, C, D, E, F. Taigi midijos tiesiog prašosi ant mūsų stalo.

Jos nebėra tokios egzotiškos kaip anksčiau – jų galime įsigyti praktiškai kiekvienoje parduotuvėje. Tačiau dar ne visi esame jas įpratę gamintis namie ir dažnai susilaikome nuo jų pirkimo, nes nežinome, ką gi su jomis skanaus pasidaryti. Gerai paruoštų midijų skonis yra tobulas, todėl nebijokime ir drąsiais įsileiskime midijas į savo virtuves.

Midijas galime troškinti įvairiausiuose padažuose: pomidoriniame, česnakinimae, kokosų ar kituose. Galime kepti, virti, rūkyti, sūdyti ir marinuoti. Vienas iš populiariausių midijų paruošimo būdų – ruošti garuose su vynu, česnaku ir citrina. Išlukštentos midijos naudojamos jūros gėrybių sriubose, gaminant rizotą ir tikrą ispanišką paelją. Taip pat midijos itin skaniai atsiskleidžia salotose su kitais ingredientais.

Na ar jau susigundėte bėgti pirkti midijų? Mes - tikrai taip. Taigi kviečiamės svečius ir skanaujame midijas.

Rūšiuoti:
Filtruoti