Jos didenybė varškė yra labai naudinga (turi daug kalcio) ir labai gardi. Patiekalus iš varškės mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Jie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengviems pietums ar vakarienei, tiek desertams.
Patiekalų iš varškės yra gausybė. Varškė gali būti patiekiama ir tiesiog paprastai, pvz., su grietine ir pertrintomis uogomis arba medumi. Jeigu nemėgstate saldžiai, galima pagardinti smulkiai pjaustytu agurku, druska, žalumynais ir majonezu – tuomet galima naudoti kaip užtepėlę lavašui arba valgyti su nesaldžia bandele.
Daugelyje patiekalų varškė gali pakeisti mėsą. Juk galima kai kada pasigaminti lazaniją, cepelinus ar koldūnus ne su mėsa, bet su varške. Ir bus ne ką prasčiau, ir ne mažiau sotu. Taip pat prie rimtesnių patiekalų iš varškės galime priskirti varškės apkepą, lietinius arba bulvinius blynus su varške – tiks tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei. Arba kodėl nepasigaminus bulvių, įdarytų varške?
Ir aišku, dar kai pagalvoji apie varškę, iš karto iškyla varškės sūrelių (kuriuos galima, beje, paprastai pasigaminti namie), spurgų, pyragų ir įvairiausių bandelių rojus. Ir, kas be ko, varškėčiai su cukraus pudra ir pertrintomis uogomis – be jų vaikystė ne vaikystė. Dar ir dabar prisimename tuos sekmadienio rytus su animaciniais filmukais ir varškėčių bei uogų kvapu.
Kad nepelnytai nepamirštumėte patiekalų iš varškės, stengsimės nudžiuginti jus vis naujais gardžiais receptais.