Sūrio duonelės
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Nepaprastai skani sūrio duonelė.
Ingredientai
- Tapijokos miltai 1.5 stiklinė (-ės)
- Riebi grietinėlė 70 ml
- Vanduo 70 ml
- Svietas 15 g
- Druskos 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušinis 1 vnt
- Tarkuotas čedario sūris 1/2 stiklinė (-ės)
Eiga
- Pieną, vandenį ir sviestą supilkite į nedidelį puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies.
- Maišydami leiskite sviestui ištirpti. Kai pradės kilti nedideli burbuliukai, puodą nukelkite nuo viryklės ir suberkite tapijokos miltus ir išmaišykite. Palikite masę 5 min. atvėsti.
- Išplakite kiaušinį ir jį supilkite į tapijokos masę ( kuri neturi būti karšta, nes priešingu atveju kiaušinis nuo karščio ims trauktis) ir gerai išminkykite. Suberkite tarkuotą sūrį ir dar kartelį išmaišykite, kol masė ims panašėti į tešlą.
- Šaukšteliu (kurį pašlapinkite vandeniu, kad tešla mažiau liptų) ar rankomis formuokite 3-5 cm rutuliukus ir juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, palikdami kelių cm tarpus tarp rutuliukų.
- Skardą pašaukite į iki 200°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 min., kol rutuliukai išsipūs ir gražiai pageltonuos. Skaniausia valgyti dar šiltus.