Tešloje kepti vaisiai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Kitoks blynų receptas arba blynai su siurprizu viduje.
Ingredientai
- Miltai 200 g
- Pienas 200 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Įvairūs vaisiai (obuoliai, kriaušės, ananasai) 12 riekė (-ės)
Eiga
- Šiame recepte galima naudoti įvairius vaisius - tiek šviežius, tiek konservuotus. Svarbiausia, kad jie būtų supjaustyti griežinėliais ir su skylute per vidurį (kaip baronka).
- Paruoškite blynų tešlą. Išplakite kiaušinį iki grietinės konsistencijos, įmaišykite pieną bei aliejų. Atskirai sumaišykite birius produktus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Į kiaušinio ir pieno mišinį iš lėto berkite sausus produktus ir maišykite tešlą.
- Įkaitinkite keptuvę ir ją paruošikte blynų kepimui.
- Paruoštą vaisių griežinėlį dėkite į tešlą, o tada į keptuvę ir kepkite, kaip paprastą blyną. Kiekvieną blyno pusę apkepkite apie 1-2 min. Serviruokite su klevų sirupu.