Tešloje kepti vaisiai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Kitoks blynų receptas arba blynai su siurprizu viduje.

Ingredientai

  • Miltai 200 g
  • Pienas 200 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Įvairūs vaisiai (obuoliai, kriaušės, ananasai) 12 riekė (-ės)

Eiga

  1. Šiame recepte galima naudoti įvairius vaisius - tiek šviežius, tiek konservuotus. Svarbiausia, kad jie būtų supjaustyti griežinėliais ir su skylute per vidurį (kaip baronka).
  2. Paruoškite blynų tešlą. Išplakite kiaušinį iki grietinės konsistencijos, įmaišykite pieną bei aliejų. Atskirai sumaišykite birius produktus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Į kiaušinio ir pieno mišinį iš lėto berkite sausus produktus ir maišykite tešlą.
  3. Įkaitinkite keptuvę ir ją paruošikte blynų kepimui.
  4. Paruoštą vaisių griežinėlį dėkite į tešlą, o tada į keptuvę ir kepkite, kaip paprastą blyną. Kiekvieną blyno pusę apkepkite apie 1-2 min. Serviruokite su klevų sirupu.

Panašūs receptai