Naujųjų metų stalui norime kažko šventiško, ypatingo, naujo ir neragauto. Juk kaip dažnai sakome – “nuo Naujųjų metų pradėsiu…”. O visoms naujoms pradžioms reikia ir naujų patiekalų, ir dar tokių, kurie atneša sėkmę. Kokie gi naujametiniai patiekalai karaliaus ant jūsų stalo paskutinį metų vakarą, kai pasitiksite Naujus metus?
Jeigu pasižvalgysime po kitas šalis, kiekviena iš jų turi savo naujametines maisto tradicijas. Visas jas vienija tai, kad visi stengiasi paruošti kažką, kas, vienaip ar kitaip, simbolizuoja sėkmę ir atneša laimę:
Kinai neįsivaizduoja savo Naujųjų metų stalo be koldūnų. Jie kartu su šeima gamina koldūnus, kurie primena senovės Kinijoje naudotus pinigus, todėl, manoma, kad jie atneš klestėjimą į namus.
Amerikos pietuose populiarūs pupelių patiekalai, nes pupelės primena monetų formą. Jos patiekiamos su ryžiais, jautiena, dešrelėmis.
Daugelyje Azijos šalių yra valgomi patiekalai su ilgais makaronais, nes šie simbolizuoja ilgą gyvenimą.
Vakarų šalyse naujametiniai patiekalai yra gaminami iš kiaulienos, nes kiaulė yra sėkmės, sotaus ir laimingo gyvenimo simbolis.
Italai gamina lęšių patiekalus, nes šie primena monetas ir simbolizuoja finansinę gerovę.
Graikai ruošai tradicinį apvalų pyragą su vaisiais, į kurį įkepa monetą. Tas, kuris bevalgydamas ras monetą, bus itin sėkmingas ateinančiais metais.
Ispanai valgo dvylika vynuogių, kurios simbolizuoja būsimus dvylika mėnesių. Jas galima valgyti tiesiog taip arba mirkyti šokolade.
Švedai ir norvegai valgo ryžių pudingą su jame paslėptu migdolo riešutu. Kas suvalgys, bus itin laimingas…
Galėtume dar ilgai tęsti sąrašą, bet nusprendėme jį pratęsti mūsų skelbiamuose receptuose. Čia rasite ypatingus, sėkmę ir laimę nešančius patiekalus. Naujametiniai patiekalai iš viso pasaulio jūsų stalui ir jūsų gražioms pradžioms.