Cukinijų - avižų sausainiai

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Vienas iš saldžių būdų, kaip sunaudoti cukiniją.

Ingredientai

  • Sviestas (kambario temperatūros) 240 g
  • Rudasis cukrus 180 g
  • Cukrus 130 g
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Dideli kiaušiniai 2 vnt
  • Tarkuota cukinija 2 stiklinė (-ės)
  • Miltai 300 g
  • Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kepimo milteliai 3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Avižos 225 g

Eiga

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių C.
  2. Dideliame inde išplakite sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Plakite apie 3-5 min. Sudėkite vanilę ir kiaušinius bei plakite dar porą minučių. Sudėkite tarkuotą cukiniją ir išmaišykite.
  3. Į cukinijų masę po truputį dėkite sausus produktus - miltų, cinamoną, kepimo miltelius, druską. Viską gerai išmaišykite. Pabaigai sudėkite avižas ir jas įmaišykite į masę.
  4. Į kepimo indą įteiskite kepimo popieriaus ir dėkite po šaukštą masės vienam sausainiui.
  5. Kepkite apie 12-16 min., kol sausainio viduriukas sukietėja, o šonai gražiai paruduoja. Leiskite sausainiais atvėsti 5 min. prieš juos nuimant nuo kepimo popieriaus.

Panašūs receptai