Cukinijų - avižų sausainiai
Šefo receptai
Įkėlė: Rug 17, 2018
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Vienas iš saldžių būdų, kaip sunaudoti cukiniją.
Ingredientai
- Sviestas (kambario temperatūros) 240 g
- Rudasis cukrus 180 g
- Cukrus 130 g
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Dideli kiaušiniai 2 vnt
- Tarkuota cukinija 2 stiklinė (-ės)
- Miltai 300 g
- Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Kepimo milteliai 3 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Avižos 225 g
Eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių C.
- Dideliame inde išplakite sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Plakite apie 3-5 min. Sudėkite vanilę ir kiaušinius bei plakite dar porą minučių. Sudėkite tarkuotą cukiniją ir išmaišykite.
- Į cukinijų masę po truputį dėkite sausus produktus - miltų, cinamoną, kepimo miltelius, druską. Viską gerai išmaišykite. Pabaigai sudėkite avižas ir jas įmaišykite į masę.
- Į kepimo indą įteiskite kepimo popieriaus ir dėkite po šaukštą masės vienam sausainiui.
- Kepkite apie 12-16 min., kol sausainio viduriukas sukietėja, o šonai gražiai paruduoja. Leiskite sausainiais atvėsti 5 min. prieš juos nuimant nuo kepimo popieriaus.