Cinamoninės bandelės blynai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Skanu, kaip kepyklėlėje pirkta cinamoninė bandelė. Tik blyno formoje!

Ingredientai

  • Blynams. Miltai 200 g
  • Blynams. Kepimo milteliai 10 g
  • Blynams. Pienas 200 ml
  • Blynams. Aliejus 15 ml
  • Blynams. Didelis kiaušinis 1 vnt
  • Įdarui. Sviestas (išlydytas) 115 g
  • Įdarui. Rudasis cukrus 165 g
  • Įdarui. Maltas cinamonas 15 g
  • Glazūrai. Sviestas 60 g
  • Glazūrai. Kreminis sūris arba maskarponė 60 g
  • Glazūrai. Cukraus pudra 200 g
  • Glazūrai. Vanilės ekstraktas 5 ml

Eiga

  1. Pirmiausia paruoškite cinamoninį įdarą. Sumaišykite išlydytą sviestą, rudąjį cukrų ir cinamoną. Įdarą sudėkite į uždaromą maišiuką ir palikite ramybėje bent 20 min., kad įdaras galėtų sutirštėti.
  2. Paruoškite blynų tešlą. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir įdėkite žiupsnelį druskos. Į sausus produktus įmaišykite pieną, aliejų ir lengvai išplaktą kiaušinį.
  3. Paruoškite glazūrą. Į indą sudėkite sviestą ir sūrį. pakaitinkite mikrobangėse, kol išsilydys. Viską gerai sumaišykite. Tada sudėkite cukraus pudrą, vanilę ir viską dar kartą gerai sumaišykite.
  4. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus, kad blynai neprikeptų. Prakirpkite maišiuko su cinamoniniu įdaru galiuką, kad įdarą galėtumėt išspausti. Dėkite porą šaukštų blynų tešlos į keptuvę ir ant viršaus spiralės forma išspauskite cinamoninį įdarą. Kai pradės formuotis burbuliukai, blyną apverskite. Kiekvieną pusę kepkite apie 2 min., kol gražiai paruduos blyno kraštas.
  5. Patiekdami šiuos blynus ant viršaus uždėkite šauktą šiltos, kreminės glazūros.

Panašūs receptai