Cinamoninės bandelės blynai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Skanu, kaip kepyklėlėje pirkta cinamoninė bandelė. Tik blyno formoje!
Ingredientai
- Blynams. Miltai 200 g
- Blynams. Kepimo milteliai 10 g
- Blynams. Pienas 200 ml
- Blynams. Aliejus 15 ml
- Blynams. Didelis kiaušinis 1 vnt
- Įdarui. Sviestas (išlydytas) 115 g
- Įdarui. Rudasis cukrus 165 g
- Įdarui. Maltas cinamonas 15 g
- Glazūrai. Sviestas 60 g
- Glazūrai. Kreminis sūris arba maskarponė 60 g
- Glazūrai. Cukraus pudra 200 g
- Glazūrai. Vanilės ekstraktas 5 ml
Eiga
- Pirmiausia paruoškite cinamoninį įdarą. Sumaišykite išlydytą sviestą, rudąjį cukrų ir cinamoną. Įdarą sudėkite į uždaromą maišiuką ir palikite ramybėje bent 20 min., kad įdaras galėtų sutirštėti.
- Paruoškite blynų tešlą. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir įdėkite žiupsnelį druskos. Į sausus produktus įmaišykite pieną, aliejų ir lengvai išplaktą kiaušinį.
- Paruoškite glazūrą. Į indą sudėkite sviestą ir sūrį. pakaitinkite mikrobangėse, kol išsilydys. Viską gerai sumaišykite. Tada sudėkite cukraus pudrą, vanilę ir viską dar kartą gerai sumaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus, kad blynai neprikeptų. Prakirpkite maišiuko su cinamoniniu įdaru galiuką, kad įdarą galėtumėt išspausti. Dėkite porą šaukštų blynų tešlos į keptuvę ir ant viršaus spiralės forma išspauskite cinamoninį įdarą. Kai pradės formuotis burbuliukai, blyną apverskite. Kiekvieną pusę kepkite apie 2 min., kol gražiai paruduos blyno kraštas.
- Patiekdami šiuos blynus ant viršaus uždėkite šauktą šiltos, kreminės glazūros.