Cukinijų blynai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Naminiai ir minkšti blynai, kurių greitai nelieka.

Ingredientai

  • Tarkuota cukinija 2 stiklinė (-ės)
  • Dideli kiaušiniai 2 vnt
  • Smulkintas svogūnas 2 šaukštas (-ai)
  • Miltai Pagal skonį
  • Parmezano sūris (tarkuotas) 30 g
  • Kepimo milteliai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Aliejus Pagal skonį
  • Raudonėlis 1 žiupsnelis

Eiga

  1. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite tarkuotą cukiniją. Inde sumaišykite cukiniją, kiaušinius ir svogūną. Atskirame inde sumaišykite miltus, sūrį, kepimo miltelius, druską, raudonėlį. Gautą miltų masę po truputį įmaišykite į cukinijas, kol tešla taps vos drėgna.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus, apie 2 - 3 min. vienai pusei, kol gražiai paruduos. Išimtus blynus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  3. Serviruokite su grietine.

Panašūs receptai