Cukinijų blynai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Naminiai ir minkšti blynai, kurių greitai nelieka.
Ingredientai
- Tarkuota cukinija 2 stiklinė (-ės)
- Dideli kiaušiniai 2 vnt
- Smulkintas svogūnas 2 šaukštas (-ai)
- Miltai Pagal skonį
- Parmezano sūris (tarkuotas) 30 g
- Kepimo milteliai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Aliejus Pagal skonį
- Raudonėlis 1 žiupsnelis
Eiga
- Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite tarkuotą cukiniją. Inde sumaišykite cukiniją, kiaušinius ir svogūną. Atskirame inde sumaišykite miltus, sūrį, kepimo miltelius, druską, raudonėlį. Gautą miltų masę po truputį įmaišykite į cukinijas, kol tešla taps vos drėgna.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus, apie 2 - 3 min. vienai pusei, kol gražiai paruduos. Išimtus blynus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
- Serviruokite su grietine.