Varškės apkepas su manais
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Nuostabus varškės apkepas priversentis nusikasti liežuvį!
Ingredientai
- Manų kruopos 4 šaukštas (-ai)
- Cukrus 4 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 3 vnt
- Vanilinis cukrus 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Kepimo milteliai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Varškė 500 g
- Sviestas 45 g
- Natūralus jogurtas 3 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki putų su žiupsneliu druskos.
- Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi bei ištirpintu sviestu.
- Į trynius įmaišyti jogurtą, supilti manus, kepimo miltelius ir sudėti varškę. Viską gerai išmaišyti. Į varškę įmaišyti ir baltymus.
- Supilti į kepimo formą ir kepti 170 laipsnių orkaitėje 20 min. Tada temperatūrą sumažinti iki 150 laipsnių ir kepti dar 15-20 min.