Pusryčių blynai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Sveikesnių ir labai skanių blynų su mėlynėmis receptas.

Ingredientai

  • Avižos 1 stiklinė (-ės)
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Mėlynių arba vanilinis jogurtas 300 ml
  • Bananas 1 vnt
  • Kiaušinis 2 vnt
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Šviežios arba šaldytos mėlynės Pagal skonį

Eiga

  1. Visus ingredientus, išskyrus mėlynės, sudėkite į maišiklį (blenderį). Maišykite, kol gausite vientisą masę. Jeigu tešla gaunasi per tiršta - įpilkite truputį pieno. Jeigu per skysta - įdėkite daugiau avižų ir dar kartą viską gerai sumaišykite.
  2. Keptuvę patepkite sviestu ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Dėkite kelis šaukštus tešlos, uždėkite mėlynių ir kepkite, kol ant viršaus susidaro burbuliukai. Apverskite ir kepkite kol šonai tampa auksinės spalvos. Išėmę blyną, įdėkite papildomai sviesto ir kepkite kitą blyną. Iš tešlos turėtų gautis 8 blynai.

Panašūs receptai