Bananiniai varškėtukai su aviečių padažu
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 11, 2019
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Patiks vaikams ir suaugusiems - nuostabiai skanūs bananiniai varškėtukai su aviečių padažu. Patys tobuliausi pusryčiai!
Ingredientai
- Riebi varškė 200 g
- Bananas 1 vnt
- Kiaušinis 1 vnt
- Riebi grietinė 1 šaukštas (-ai)
- Miltai 200 g
- Cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Aviečių uogienė 100 g
Eiga
- Į indą, kuriame ruošime varškėtukus, sudedame: varškę, kiaušinį, grietinę ir cukrų, viską labai gerai ištriname iki vientisos masės.
- Sudedame bananą ir dar kartą pertriname, bet galima palikti smulkių banano gabaliukų - bus skaniau.
- Suberiame miltus, jei tešla limpa prie rankų, dedame daugiau miltų. Kai tešla jau tinkama kočiojimui, dedame ant lygaus paviršiaus ir iškočiojame maždaug 1cm storio lakštą.
- Galima pasinaudoti sausainių formelėmis ir išspausti įvairių formų varškėčius, arba panaudoti puodelį ir išspausti skrituliukus.
- Varškėtukus dedame apkepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi ar sviestu (taip pat galima kepti ir orkaitėje).
- Serviruojame varškėtukus lėkštėje, apipilame aviečių padažu, puošiame uogomis ar grietine.
- Skanaus :)