Bananiniai varškėtukai su aviečių padažu

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Patiks vaikams ir suaugusiems - nuostabiai skanūs bananiniai varškėtukai su aviečių padažu. Patys tobuliausi pusryčiai!

Ingredientai

  • Riebi varškė 200 g
  • Bananas 1 vnt
  • Kiaušinis 1 vnt
  • Riebi grietinė 1 šaukštas (-ai)
  • Miltai 200 g
  • Cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Aviečių uogienė 100 g

Eiga

  1. Į indą, kuriame ruošime varškėtukus, sudedame: varškę, kiaušinį, grietinę ir cukrų, viską labai gerai ištriname iki vientisos masės.
  2. Sudedame bananą ir dar kartą pertriname, bet galima palikti smulkių banano gabaliukų - bus skaniau.
  3. Suberiame miltus, jei tešla limpa prie rankų, dedame daugiau miltų. Kai tešla jau tinkama kočiojimui, dedame ant lygaus paviršiaus ir iškočiojame maždaug 1cm storio lakštą.
  4. Galima pasinaudoti sausainių formelėmis ir išspausti įvairių formų varškėčius, arba panaudoti puodelį ir išspausti skrituliukus.
  5. Varškėtukus dedame apkepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi ar sviestu (taip pat galima kepti ir orkaitėje).
  6. Serviruojame varškėtukus lėkštėje, apipilame aviečių padažu, puošiame uogomis ar grietine.
  7. Skanaus :)

Panašūs receptai