Traškus varškės pyragas

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Naminis traškus varškės pyragas puikiai tiks ir šventiniam stalui, ir savaitgalio pietums su šeima. 

Ingredientai

  • Sviestas 200 g
  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Kakava 2 šaukštas (-ai)
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Varškė (įdaras) 600 g
  • Grietinė (įdaras) 200 g
  • Krakmolas (įdaras) 2 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai (įdaras) 4 vnt
  • Vanilinis cukrus (įdaras) 5 g
  • Apelsinų žievelės (įdaras) 5 g

Eiga

  1. Ruošiame tešlą: išlydome sviestą, sudedame kiaušinį, cukrų, pilame kakavą, kepimo miltelius ir miltus. Viską gerai išmaišome.
  2. Tešlą padaliname į dvi dalis. Dedame į šaldiklį.
  3. Varškės masės paruošimas: kiaušinio trynius sumaišome su cukrumi ir išsukame iki purumo. Sudedame pertrintą varškę, krakmolą, grietinę, vanilinį cukrų ir tarkuotas apelsino žieveles. Viską gerai išmaišome. Kiaušinio baltymus išplakame atskirai iki standžių putų. Lengvai įmaišome baltymus į varškės kremą.
  4. Kepimo skardelę ištepame sviestu. Burokine tarka sutarkuojame pusę atvėsintos tešlos. Sudedame varškės kremą ir ant viršaus sutarkuojame likusią tešlą.
  5. Kepame 170 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai