Varškės apkepas su razinomis

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Vakarienė ar pietūs visai šeimai.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 7 vnt
  • Varškė 1 kg
  • Svietas 100 g
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 5 šaukštas (-ai)
  • Manai 6 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Razinos 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Manų kruopas užpilkite pienu ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Razinas užpilkite karštu vandeniu. Atšildykite sviestą iki kambario temperatūros.
  2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir druska, sudėkite varškę, sviestą, manų kruopas, išbrinkusias razinas ir viską gerai išmaišykite.
  3. Atskirai iki standumo suplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
  4. Sukrėskite tešlą į vieną ar kelis sviestu pateptus ir džiūvėsėliais pabarstytus kepimo indus, kepkite 200ºC karštumo orkaitėje maždaug 30 minučių. Galite patiekite su grietine.

Panašūs receptai