Varškės apkepas su razinomis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Vakarienė ar pietūs visai šeimai.
Ingredientai
- Kiaušiniai 7 vnt
- Varškė 1 kg
- Svietas 100 g
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 5 šaukštas (-ai)
- Manai 6 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Razinos 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Manų kruopas užpilkite pienu ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Razinas užpilkite karštu vandeniu. Atšildykite sviestą iki kambario temperatūros.
- Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir druska, sudėkite varškę, sviestą, manų kruopas, išbrinkusias razinas ir viską gerai išmaišykite.
- Atskirai iki standumo suplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
- Sukrėskite tešlą į vieną ar kelis sviestu pateptus ir džiūvėsėliais pabarstytus kepimo indus, kepkite 200ºC karštumo orkaitėje maždaug 30 minučių. Galite patiekite su grietine.