Varškės tinginys
Šefo receptai
Įkėlė: Geg 6, 2019
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Apie tradicinį kakavinį tinginį girdėjo visi, o didžioji dalis reguliariai jį gamina savo namuose tiek šventėms, tiek įprastam šeimos palepinimui. O ką girdėjote apie šviesų, baltą varškės tinginį? Šis varškės tinginys - gaivus, mažiau saldus, todėl puikiai tinka tiems, kurie nėra šokoladinių desertų mėgėjai. Pagaminsite lengvai ir greitai, o mėgausis visa šeima!
Ingredientai
- Varškė 400 g
- Sausainiai 300 g
- Džiovinti abrikosai 1 sauja (-os)
- Džiovintos spanguolės 1 sauja (-os)
- Kondensuotas pienas Pagal skonį
- Sviestas 150 g
- Smulkinti migdolai Pagal skonį
Eiga
- Karštame vandenyje užmerkite džiovintus abrikosus, spanguoles ir kuriam laikui palikite. Karštas vanduo suminkštins vaisius ir uogas.
- Kol vaisiai brinksta, sutrupinkite sausainius. Tai turbūt ilgiausiai trunkanti proceso dalis, tačiau pati linksmiausia. Geriausia trupinti į indą, kuriame vėliau sumaišysite visus produktus, tad rinkitės kuo didesnį.
- Išlydykite sviestą ir palikite jį atvėsti.
- Nupilkite džiovintus vaisius, nusausinkite ir susmulkinkite. Viską sudėkite į maišymo indą (tuščią) ir sumaišykite kartu su varške ir kondensuotu pienu. Gerai viską sutrinkite.
- Supilkite lydytą atvėsusį sviestą ant sausainių, permaišykite ir sudėkite varškės ir vaisių mišinį. Vėl viską gerai išmaišykite. Sausainiai ir varškė turėtų pasiskirstyti tolygiai.
- Išklokite formą maistine plėvele (arba kepimo popieriumi) ir sudėkite visą sumaišytą masę. Tolygiai išlyginkite apdenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve vėsti porai valandų. Ištraukus apibarstykite smulkintomis migdolų plokštelėmis ir ragaukite!