Varškės tinginys

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Apie tradicinį kakavinį tinginį girdėjo visi, o didžioji dalis reguliariai jį gamina savo namuose tiek šventėms, tiek įprastam šeimos palepinimui. O ką girdėjote apie šviesų, baltą varškės tinginį? Šis varškės tinginys - gaivus, mažiau saldus, todėl puikiai tinka tiems, kurie nėra šokoladinių desertų mėgėjai. Pagaminsite lengvai ir greitai, o mėgausis visa šeima!

Ingredientai

  • Varškė 400 g
  • Sausainiai 300 g
  • Džiovinti abrikosai 1 sauja (-os)
  • Džiovintos spanguolės 1 sauja (-os)
  • Kondensuotas pienas Pagal skonį
  • Sviestas 150 g
  • Smulkinti migdolai Pagal skonį

Eiga

  1. Karštame vandenyje užmerkite džiovintus abrikosus, spanguoles ir kuriam laikui palikite. Karštas vanduo suminkštins vaisius ir uogas.
  2. Kol vaisiai brinksta, sutrupinkite sausainius. Tai turbūt ilgiausiai trunkanti proceso dalis, tačiau pati linksmiausia. Geriausia trupinti į indą, kuriame vėliau sumaišysite visus produktus, tad rinkitės kuo didesnį.
  3. Išlydykite sviestą ir palikite jį atvėsti.
  4. Nupilkite džiovintus vaisius, nusausinkite ir susmulkinkite. Viską sudėkite į maišymo indą (tuščią) ir sumaišykite kartu su varške ir kondensuotu pienu. Gerai viską sutrinkite.
  5. Supilkite lydytą atvėsusį sviestą ant sausainių, permaišykite ir sudėkite varškės ir vaisių mišinį. Vėl viską gerai išmaišykite. Sausainiai ir varškė turėtų pasiskirstyti tolygiai.
  6. Išklokite formą maistine plėvele (arba kepimo popieriumi) ir sudėkite visą sumaišytą masę. Tolygiai išlyginkite apdenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve vėsti porai valandų. Ištraukus apibarstykite smulkintomis migdolų plokštelėmis ir ragaukite!

Panašūs receptai