Varškės ir obuolių pyragas
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Kai po medžiais gausu rudeninių obuolių, išsikepkite obuolių ir varškės pyragą, kuris tiks visai šeimai!
Ingredientai
- Sviestas 75 g
- Obuoliai 3 vnt
- Kiaušiniai 2 vnt
- Cukrus 100 g
- Varškė 130 g
- Miltai 160 g
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Sviestas 30 g
- Cukrus 40 g
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Sviestą išsukame su cukrumi ir druska iki purios masės. Dedame varškę, išplakame mikseriu. Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame. Beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišome šaukštu.
- Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginame paviršių. Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Išdėliojame ant tešlos.
- Pyrago viršui skirtą sviestą (30 g) ir cukrų (40 g)pakaitiname, kol cukrus patirpsta. Teptuku aptepame obuolius.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min., kol pyrago vidus bus iškepęs, o viršus gražiai parudavęs.