Varškės ir obuolių pyragas

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Kai po medžiais gausu rudeninių obuolių, išsikepkite obuolių ir varškės pyragą, kuris tiks visai šeimai!

Ingredientai

  • Sviestas 75 g
  • Obuoliai 3 vnt
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Cukrus 100 g
  • Varškė 130 g
  • Miltai 160 g
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sviestas 30 g
  • Cukrus 40 g
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Sviestą išsukame su cukrumi ir druska iki purios masės. Dedame varškę, išplakame mikseriu. Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame. Beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišome šaukštu.
  2. Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginame paviršių. Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Išdėliojame ant tešlos.
  3. Pyrago viršui skirtą sviestą (30 g) ir cukrų (40 g)pakaitiname, kol cukrus patirpsta. Teptuku aptepame obuolius.
  4. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min., kol pyrago vidus bus iškepęs, o viršus gražiai parudavęs.

Panašūs receptai