Cepelinai su varške

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Paprastas, bet labai skanus cepelinų su varškės įdaru receptas. 

Ingredientai

  • Bulvės 4 kg
  • Druska 2 šaukštas (-ai)
  • Varškės sūris 300 g
  • Kiaušinis 1 vnt
  • Grietinė 1 šaukštas (-ai)
  • Lašiniai 20 g
  • Sviestas 20 g
  • Peletrūnas arba mėtos Pagal skonį
  • Druska įdarui Pagal skonį
  • Lašiniai 200 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis, ataušiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims leidžiame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame į vandenį, kuriame virsime cepelinus, taip verdami cepelinai bus baltesni. Virtas bulves, tarkius ir krakmolą gerai išmaišome, įdedame druskos. Jei norime minkštesnių cepelinų, dedame daugiau virtų bulvių, jei patinka kietesni - daugiau tarkių.
  2. VARŠKĖS ĮDARAS: reikės 300 gramų varškės sūrio, kiaušinio, šaukšto grietinės, 20 gramų lašinių, 20 gramų sviesto, 0,5 šaukštelio peletrūno ar mėtų, druskos. Sūrį sumalame mėsmale, lašinukus paspirginame, sudedame sviestą, grietinę, kiaušinį, peletrūną ar mėtas, pasūdome. Viską gerai sumaišome.
  3. Ant delno išplojame tešlą, dedame varškės įdaro ir apspaudžiame, sukdami tarp delnų formuojame pailgus cepelinus. Galima daryti ir apvalius, jeigu verdame su kitu įdaru, kad atskirtume.
  4. Cepelinus dedame į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens ir verdame. Kai cepelinai iškyla į paviršių, reikia virti apie 15 - 20 minučių. Jei bulvės pasitaikė nelabai krakmolingos, į virimo vandenį įpilame truputį šaltame vandenyje išmaišyto krakmolo, tada cepelinai neištiš.
  5. Didžkukuliai su varškės įdaru valgomi su sviestu, grietine ir kefyru. Kas mėgsta, galima ir su spirgučių padažu.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai