Slyva

Slyva – Lietuvoje paplitęs ir populiarus vaisius. Slyvos ne tik skanios, bet ir itin naudingos mūsų organizmui. Jose gausu vitaminų E, K, P ir ypač vitamino B, kuris pakelia nuotaiką ir neleidžia liūdėti. Be to, slyvos labai padeda esant virškinimo sutrikimams – patariama kiekvieną rytą ant tuščio skrandžio gerti džiovintų slyvų nuovirą arba suvalgyti kelias slyvas. Jos turi mažai kalorijų, tačiau pačios yra labai sočios. Todėl atėjus slyvų sezonui, pasiraitokime rankoves ir gaminkime slyvų patiekalus.

Slyvas galime džiovintis ir naudoti po to kasdieniam užkandžiui – jos itin skanios su įvairiais sūriais - arba rytiniam sveikajam gėrimui pasigaminti. Galime jas šaldyti, spausti slyvų sultis, gaminti kompotus, konservuoti, daryti padažus, džemus ir uogienes. Šie itin tinkami naudoti ne tik su blynais, pyragams ir bandelėms, bet ir prie mėsos ar žuvies patiekalų. Slyvomis galime įdaryti įvairių rūšių mėsas – kalakutą, antį, žąsį, kiaulieną ar vištieną. Taip pagaminta mėsa įgauna ypatingą saldumą. Džiovintos slyvos itin dera su silkės patiekalais. Jos taip pat dedamos į įvairiausias salotas.

Slyva – nepamainomas daugelio desertinių patiekalų ingredientas. Jos naudojamos kaip pagrindinė sudedamoji dalis arba papuošimui. Pyragaičiai su slyvomis, slyviniai pyragai, tortai, bandelės, keksai, ledai, slyva šokolade. Iš karto net seilė nutįsta apie visa tai pagalvojus.

Taigi laukiame slyvų sezono ir ruošiame slyvų patiekalus. Kad nepritrūktume idėjų, pasiūlysime įvairiausių slyvų patiekalų receptų.

 

Rūšiuoti:
Filtruoti