Džiovintos slyvos

Šefo receptai
Įkėlė: Geg 7, 2019
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.
Tobulo skonio džiovintis slyvos, kurios visai nepanašios į parduodamas parduotuvėse.
Ingredientai
- Slyvos Pagal skonį
Eiga
- Vaisius nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliuką.
- Slyvas sudėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Nieko tokio, jeigu slyvos liesis viena su kita.
- Kepimo skardas dėkite į orkaitę ir kepkite 80 laipsnių C šilumoje apie 8 val. Priklausomai nuo slyvų dydžio, kepimo trukmė gali skirtis.
- Taip pat slyvas galite džiovinti pasinaudodami elektrine maisto produktų džiovykle. Tokiu atveju vadovaukitės gamintojo pateiktomis instrukcijomis.
- Būdas, kuriuo galite patikrinti, ar vaisiai yra pilnai išdžiūvę. Džiovintus vaisius sudėkite į stiklainį, bet užpildykite tik apie 2/3 indo. Stiklainius užsukite. Kelis kartus per dieną supurtykite vaisius. Jeigu per 7 dienas ant stiklainio sienelių neatsiras kondensato, tada jūsų vaisiai yra pilnai išdžiovinti. Jeigu atsiranda kondensatas - tada dėkite juos į orkaitę porai valandų, pasirinkę žemiausią temperatūrą.
- Džiovintus vaisius galite laikyti hermetiškai uždarytuose stiklainiuose, tamsioje, sausoje vietoje.
- Jeigu norite savo vaisius džiovinti trumpiau - tada juos laikykite šaldiklyje, kad neatsirastų pelėsio.