Džiovintos slyvos

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.

Tobulo skonio džiovintis slyvos, kurios visai nepanašios į parduodamas parduotuvėse.

Ingredientai

  • Slyvos Pagal skonį

Eiga

  1. Vaisius nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliuką.
  2. Slyvas sudėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Nieko tokio, jeigu slyvos liesis viena su kita.
  3. Kepimo skardas dėkite į orkaitę ir kepkite 80 laipsnių C šilumoje apie 8 val. Priklausomai nuo slyvų dydžio, kepimo trukmė gali skirtis.
  4. Taip pat slyvas galite džiovinti pasinaudodami elektrine maisto produktų džiovykle. Tokiu atveju vadovaukitės gamintojo pateiktomis instrukcijomis.
  5. Būdas, kuriuo galite patikrinti, ar vaisiai yra pilnai išdžiūvę. Džiovintus vaisius sudėkite į stiklainį, bet užpildykite tik apie 2/3 indo. Stiklainius užsukite. Kelis kartus per dieną supurtykite vaisius. Jeigu per 7 dienas ant stiklainio sienelių neatsiras kondensato, tada jūsų vaisiai yra pilnai išdžiovinti. Jeigu atsiranda kondensatas - tada dėkite juos į orkaitę porai valandų, pasirinkę žemiausią temperatūrą.
  6. Džiovintus vaisius galite laikyti hermetiškai uždarytuose stiklainiuose, tamsioje, sausoje vietoje.
  7. Jeigu norite savo vaisius džiovinti trumpiau - tada juos laikykite šaldiklyje, kad neatsirastų pelėsio.

Panašūs receptai