Kiaulienos kepsnys su slyvomis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Kiauliena su slyvomis labai dera - labai gardus kepsnys su slyvomis.
Ingredientai
- Kiaulės kumpis 1 kg
- Morkos 1 vnt
- Svogūno roputės 1 vnt
- Lauro lapai 1 vnt
- Malti pipirai Pagal skonį
- Prieskoniai Pagal skonį
- Slyvos 1 stiklinė (-ės)
- Grietinė Pagal skonį
- Majonezas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Nuplautą ir nusausintą kumpį įtrinti druska, sumaišyta su prieskoniais, retkarčiais apvartant palikti, kad įsisūrėtų,
- Į prikaistuvą ar gilesnį troškintuvą sudėti riekelėmis supjaustytas morkas ir žiedeliais ar pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Kiaulienos kumpio gabalą prismaigstyti išmirkytų džiovintų vaisių (smaigstyti aštriu peiliu, padarant 2-3 cm gylio įpjovas į kurias sukišti paruoštus vaisius), tvirtai surišti virvele, kad nešsiskleistų, išlaikytų formą, ir lašinukais į viršų, guldyti ant daržovių.
- Užpilti 1 - 1,5 stiklinės vandens ar sultinio, sandariai uždengti ir virti 30-40 minučių ant nestiprios kaitros. Po to kepsnio viršų aptepti sviestu, grietine ar majonezu ir neuždengtą dėti į įkaitintą orkaitę.
- Kepti, kol mėsos paviršius gražiai pagelsta. Kad paviršius neapdžiūtų, keletą kartų palaistyti susidariusiomis sultimis. Jei skystis nugaruoja, galima jį papildyti, tik būtinai karštu.