Kiaulienos kepsnys su slyvomis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Kiauliena su slyvomis labai dera - labai gardus kepsnys su slyvomis. 

Ingredientai

  • Kiaulės kumpis 1 kg
  • Morkos 1 vnt
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Lauro lapai 1 vnt
  • Malti pipirai Pagal skonį
  • Prieskoniai Pagal skonį
  • Slyvos 1 stiklinė (-ės)
  • Grietinė Pagal skonį
  • Majonezas Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Nuplautą ir nusausintą kumpį įtrinti druska, sumaišyta su prieskoniais, retkarčiais apvartant palikti, kad įsisūrėtų,
  2. Į prikaistuvą ar gilesnį troškintuvą sudėti riekelėmis supjaustytas morkas ir žiedeliais ar pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Kiaulienos kumpio gabalą prismaigstyti išmirkytų džiovintų vaisių (smaigstyti aštriu peiliu, padarant 2-3 cm gylio įpjovas į kurias sukišti paruoštus vaisius), tvirtai surišti virvele, kad nešsiskleistų, išlaikytų formą, ir lašinukais į viršų, guldyti ant daržovių.
  3. Užpilti 1 - 1,5 stiklinės vandens ar sultinio, sandariai uždengti ir virti 30-40 minučių ant nestiprios kaitros. Po to kepsnio viršų aptepti sviestu, grietine ar majonezu ir neuždengtą dėti į įkaitintą orkaitę.
  4. Kepti, kol mėsos paviršius gražiai pagelsta. Kad paviršius neapdžiūtų, keletą kartų palaistyti susidariusiomis sultimis. Jei skystis nugaruoja, galima jį papildyti, tik būtinai karštu.

Panašūs receptai