Troškinti kopūstai su slyvomis

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Troškinti kopūstai ir džiovintos slyvos - iš pirmo žvilgsnio gal kiek netikėtas, bet puikus derinys. Galima valgyti tiesiog taip pietums ar vakarienei arba patiekti kaip garnyrą prie kitų patiekalų. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Rauginti kopūstai 1 kg
  • Džiovintos slyvos 100 g
  • Svogūnas 2 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Pomidorų pasta 4 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Druska, pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Svogūnus pasmulkiname, morkas sutarkuojame ir pakepiname alyvuogių aliejuje.
  2. Raugintus kopūstus dedame į puodą, sudedame kepintus svogūnus ir morkas, supilame pomidorų pastą, jeigu reikia, įpilame šiek tiek vandens ir troškiname apie 30 minučių.
  3. Džiovintų slyvų mirkyti nereikia, svarbu, kad būtų be kauliukų, ir nuplovus galima dėti į puodą, pamaišyti ir dar patroškinti apie 10 minučių.
  4. Skanaus :)

Panašūs receptai