Šilauogių - kaukaziškų slyvaičių uogienė
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Skani slyvų uogienė.
Ingredientai
- Šilauogės 1 kg
- Slyvos 200 g
- Vanduo 3 stiklinė (-ės)
Eiga
- Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas į kurį suberiamos slyvaitės be kauliukų.
- Ant nestiprios ugnies paverdama apie10 min.,tada suberiamos perrinktos ir nuplautos šilauogės.
- Nuo užvirimo pradžios, pastoviai nugraibant putas, uogienė verdama 20 min.
- Į paruoštus (švarius, sausus) indelius uogienė pilstoma tik atvėsinta
- Uogienės paviršius pridengiamas spirituotu pergamento popierėliu, o stiklainiai užsukami ar uždengiami plastmasiniais dangteliais. (Išeiga 1,2 l).