Vokiškas slyvų pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Skanus slyvų pyragas.
Ingredientai
- Pienas 120 ml
- Miltai 200 g
- Slyvos 600 g
- Cukrus 130 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Pienas 120 ml
- Kardamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Slyvos 600 g
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Citrinos žievelė 1 vnt
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Kardamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrinos žievelė 1 vnt
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Atskirai sumaišykite likusį cukrų, žiupsnelį druskos, citrinos žievelę. Ištripinkite likusį sviestą ir supilkite į šią masę. Mišiniu apibarstykite paruoštą kepti pyragą.
- Į indą suberkite miltus, 2 valgomuosius šaukštus cukraus, kepimo miltelius, nedidelį žiupsnelį druskos ir kardamoną bei sumaišykite. Pirštais į juos įtrinkite 4 šaukštus sviesto - stenkitės išgauti šlapią smėlį primenančią masę.
- Viską pašaukite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 35 min., kol gražiai parus. Išėmę leiskite apie valandą pastovėti ir ataušti , tuomet patiekite.
- Kitame dubenyje išmaišykite pieną, kiaušinį ir vanilės ekstraktą. Šį mišinį supilkite į tešlą ir išmaišykite.
- Apvalią kepimo formą ištepkite riebalais ir į ją dėkite bei paskirstykite tešlą. Apskritimu išdėliokite slyvas.
- Atskirai sumaišykite likusį cukrų, žiupsnelį druskos, citrinos žievelę. Ištripinkite likusį sviestą ir supilkite į šią masę. Mišiniu apibarstykite paruoštą kepti pyragą.
- Viską pašaukite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 35 min., kol gražiai parus. Išėmę leiskite apie valandą pastovėti ir ataušti , tuomet patiekite.