Vokiškas slyvų pyragas

Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Skanus slyvų pyragas. 

Ingredientai

  • Pienas 120 ml
  • Miltai 200 g
  • Slyvos 600 g
  • Cukrus 130 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Pienas 120 ml
  • Kardamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Slyvos 600 g
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Citrinos žievelė 1 vnt
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Kardamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Citrinos žievelė 1 vnt
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Atskirai sumaišykite likusį cukrų, žiupsnelį druskos, citrinos žievelę. Ištripinkite likusį sviestą ir supilkite į šią masę. Mišiniu apibarstykite paruoštą kepti pyragą.
  2. Į indą suberkite miltus, 2 valgomuosius šaukštus cukraus, kepimo miltelius, nedidelį žiupsnelį druskos ir kardamoną bei sumaišykite. Pirštais į juos įtrinkite 4 šaukštus sviesto - stenkitės išgauti šlapią smėlį primenančią masę.
  3. Viską pašaukite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 35 min., kol gražiai parus. Išėmę leiskite apie valandą pastovėti ir ataušti , tuomet patiekite.
  4. Kitame dubenyje išmaišykite pieną, kiaušinį ir vanilės ekstraktą. Šį mišinį supilkite į tešlą ir išmaišykite.
  5. Apvalią kepimo formą ištepkite riebalais ir į ją dėkite bei paskirstykite tešlą. Apskritimu išdėliokite slyvas.
  6. Atskirai sumaišykite likusį cukrų, žiupsnelį druskos, citrinos žievelę. Ištripinkite likusį sviestą ir supilkite į šią masę. Mišiniu apibarstykite paruoštą kepti pyragą.
  7. Viską pašaukite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 35 min., kol gražiai parus. Išėmę leiskite apie valandą pastovėti ir ataušti , tuomet patiekite.

Panašūs receptai