Pyragas "Slyvų gaiva"

Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Slyvos, slyvos, slyvos - išsikepkime pyragą iš slyvų. 

Ingredientai

  • Sviestas 150 g
  • Cukrus 100 g
  • Miltai 300 g
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Pienas 4 šaukštas (-ai)
  • Slyvos Pagal skonį
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Migdolai 50 g
  • Grietinėlė 1 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio trynys 1 vnt

Eiga

  1. Paruoškime tešla: sviestą reikia išsukti su cukrumi, miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Į sviestą įmuškite kiaušinį, pamažu suberkite miltus, supilkite pieną. Išminkykite tešlą, kad ji pasidarytų vienalytė ir blizganti. Gilesnę skardą patepkite riebalais. Tešlą iįkočiokite ir įdėkite į skardą, padarykite kraštelius.
  2. Iš slyvų išimkite kauliukus. Kiekvieną slyvą perpjaukite į keturias ar daugiau dalių (priklausomai koko dydžio slyvos). Skilteles išdėliokite ant tešlos žievele į apačiaą. Cukrų sumaišykite su cinamonu. Slyvas apibarstykite migdolų drožlėmis ir cukraus- cinamono mišiniu. Trynį išplakite su šaukštu grietinėlės ir aptepkite pyrago pakraštėlius. Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę 35 min. Iškepusį pyragą dar kartą apibarstykite cukrumi.

Panašūs receptai