Pyragas "Slyvų gaiva"
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Slyvos, slyvos, slyvos - išsikepkime pyragą iš slyvų.
Ingredientai
- Sviestas 150 g
- Cukrus 100 g
- Miltai 300 g
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Pienas 4 šaukštas (-ai)
- Slyvos Pagal skonį
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Migdolai 50 g
- Grietinėlė 1 šaukštas (-ai)
- Kiaušinio trynys 1 vnt
Eiga
- Paruoškime tešla: sviestą reikia išsukti su cukrumi, miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Į sviestą įmuškite kiaušinį, pamažu suberkite miltus, supilkite pieną. Išminkykite tešlą, kad ji pasidarytų vienalytė ir blizganti. Gilesnę skardą patepkite riebalais. Tešlą iįkočiokite ir įdėkite į skardą, padarykite kraštelius.
- Iš slyvų išimkite kauliukus. Kiekvieną slyvą perpjaukite į keturias ar daugiau dalių (priklausomai koko dydžio slyvos). Skilteles išdėliokite ant tešlos žievele į apačiaą. Cukrų sumaišykite su cinamonu. Slyvas apibarstykite migdolų drožlėmis ir cukraus- cinamono mišiniu. Trynį išplakite su šaukštu grietinėlės ir aptepkite pyrago pakraštėlius. Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę 35 min. Iškepusį pyragą dar kartą apibarstykite cukrumi.