Šonkauliukai aštriame padaže

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.

Sultingi šonkauliukai aštriame padaže, galima ir pirštelius apsilaižyti.

Ingredientai

  • Kiaulės šonkauliai 500 g
  • Laimas 1 vnt
  • Apelsinai 1 vnt
  • Česnakai 2 skiltelė (-ės)
  • Garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pipirai Pagal skonį
  • Alyvogių aliejus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Medus 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Šonkaulius nuplauti, supjaustyti porcijomis;
  2. Marinato ruošimas: plonai nulupti apelsino ir laimo žieveles, išspausti iš jų sultis; išspausti česnako skilteles ir viską sumaišyti (apelsino ir laimo žievelių sultis, česnaką, garstyčias, juoduosius pipirus, aliejų, medų, smulkintus krapus);
  3. Pasiruoštu marinatu įtrinti šonkauliukus ir 2-3 valandoms palikti marinuotis šaldytuve;
  4. Kepino indą iškloti dviem sluoksniniais folijos, sudėti išmarinuotus šonkaulius ant viršaus užpilti marinatą, šonkaulius uždengti kitu folijos sluoksniu, kad mėsa per greitai neapkeptų ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min.;
  5. Skanaus.

Panašūs receptai