Žąsies krūtinėlė uogų padaže

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Įspūdingas žąsies kepsnys

Ingredientai

  • Žąsies filė 2 vnt
  • Sausas raudonasis vynas 100 ml
  • Gervuogės 50 g
  • Avietės 100 g
  • Mėlynės 50 g
  • Braškės 100 g
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Citronos sultys 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Žąsies krūtinėlėje padaryti mažus įpjovimus, apkepti abi puses po 5 min sausoje keptuvėje;
  2. Dėti kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 15 min. Žąsį uždengti folija, išjungti orkaitę ir palikti pastovėti 10 min.
  3. Tuo tarpu paruošti uogų padažą: puode išlydyti sviestą, sudėti cukrų ir virti ant silpnos ugnies nuolatos maišant, kol cukrus ištirps;
  4. Supilti uogas, citrinos sultis ir virti. Kai uogos apvirs supilti vyną;
  5. Paruoštą padažą pertrinti per sietelį ir supilti atgal į puodą ir vėl nuolatos maišant virti ant silpnos ugnies 20 min.;
  6. Iškeptą žąsį supjaustyti, užpilti uogų padažu, papuošti mėtų lapais bei granatais.

Panašūs receptai