Žąsies krūtinėlė uogų padaže
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 20, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Įspūdingas žąsies kepsnys
Ingredientai
- Žąsies filė 2 vnt
- Sausas raudonasis vynas 100 ml
- Gervuogės 50 g
- Avietės 100 g
- Mėlynės 50 g
- Braškės 100 g
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Cukrus 3 arb. šaukštelis (-iai)
- Citronos sultys 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Žąsies krūtinėlėje padaryti mažus įpjovimus, apkepti abi puses po 5 min sausoje keptuvėje;
- Dėti kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 15 min. Žąsį uždengti folija, išjungti orkaitę ir palikti pastovėti 10 min.
- Tuo tarpu paruošti uogų padažą: puode išlydyti sviestą, sudėti cukrų ir virti ant silpnos ugnies nuolatos maišant, kol cukrus ištirps;
- Supilti uogas, citrinos sultis ir virti. Kai uogos apvirs supilti vyną;
- Paruoštą padažą pertrinti per sietelį ir supilti atgal į puodą ir vėl nuolatos maišant virti ant silpnos ugnies 20 min.;
- Iškeptą žąsį supjaustyti, užpilti uogų padažu, papuošti mėtų lapais bei granatais.