Egzotiškos Cajun virtuvės krevetės

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Cajun virtuvė yra didelis mišinys – suamerikietintas įspanų, afrikiečių ir prancūzų kulinarinis palikimas. Rekomenduojame išbandyti ypatingą krevečių gaminimo receptą, ypatingam vakarui, galbūt romantiškai vakarienei prie žvakių šviesos ir vyno.

Ingredientai

  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Ayvuogių aliejaus 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūno Pagal skonį
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Paprika raudonoji 1 vnt
  • Salieras Pagal skonį
  • Pomidoriukai savo sultyse 1 skardinė (-ės)
  • Sausas vynas 30 ml
  • Tabasko padažas 40 ml
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį
  • Krevetės 10 vnt

Eiga

  1. Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėkite česnaką, pipirą, salierus, raudonąją papriką, svogūno, pakepinkite 3 minutes.
  2. Sudėkite pomidoriukus, įpilkite vyno, tabasko padažo.
  3. Patroškinkite ant labai labai silpnos ugnies. Apie 20 min. Sudėkite krevetes, kepkite apie 10 minučių kol krevetės gražiai paraus, įdėkite petražolių.
  4. Patiekite su citrina, kad galėtumėte išsispausti sulčių ant krevečių.
  5. Garnyrui galite naudoti šparagus, juos reikėtų pavirti 5 minutes padruskintame vandenyje ir šiek tiek apkepinti.
  6. Skanaus.

Panašūs receptai