Egzotiškos Cajun virtuvės krevetės
#užkandžiai #kūčiųpatiekalai #kalėdųpatiekalai #naujametiniaipatiekalai #Šv.valentinod.receptai #velykųpatiekalai #jūrosgėrybiųpatiekalai
Cajun virtuvė yra didelis mišinys – suamerikietintas įspanų, afrikiečių ir prancūzų kulinarinis palikimas. Rekomenduojame išbandyti ypatingą krevečių gaminimo receptą, ypatingam vakarui, galbūt romantiškai vakarienei prie žvakių šviesos ir vyno.
Ingredientai
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Ayvuogių aliejaus 2 šaukštas (-ai)
- Svogūno Pagal skonį
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Paprika raudonoji 1 vnt
- Salieras Pagal skonį
- Pomidoriukai savo sultyse 1 skardinė (-ės)
- Sausas vynas 30 ml
- Tabasko padažas 40 ml
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
- Krevetės 10 vnt
Eiga
- Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėkite česnaką, pipirą, salierus, raudonąją papriką, svogūno, pakepinkite 3 minutes.
- Sudėkite pomidoriukus, įpilkite vyno, tabasko padažo.
- Patroškinkite ant labai labai silpnos ugnies. Apie 20 min. Sudėkite krevetes, kepkite apie 10 minučių kol krevetės gražiai paraus, įdėkite petražolių.
- Patiekite su citrina, kad galėtumėte išsispausti sulčių ant krevečių.
- Garnyrui galite naudoti šparagus, juos reikėtų pavirti 5 minutes padruskintame vandenyje ir šiek tiek apkepinti.
- Skanaus.