Meniu, norintiems maitintis sveikiau

Meniu, norintiems maitintis sveikiau

Visa Europa šį penktadienį (11.08) švenčia sveikos mitybos dieną. Pastaraisiais metais apie sveiką mitybą kalbama kaip niekad daug. Nuolat akcentuojama "Reikia sveikai maitintis". Bet dažnas, vieną dieną atlaikęs sveikos mitybos įšukį, čia ir sustoja. Kodėl? Ogi todėl, kad idėjų pritrūkus stebuklingai lengvai grįžtame prie senų įpročių. O kad idėjų bent vienai darbo savaitei nepritrūktų, Šefas parengė valgiaraštį kaip 5 dienas galėtų atrodyti sveiki ir naudingi Jūsų dienos pietūs...

1 diena

Sriuba: Cukinijų. Pagrindinis patiekalas: Citrininė vištieną su ryžiais. Desertas: Karamelizuoti apelsinai šokolade. Cukinijos, vištiena,ryžiai, apelsinai, juodasis šokoladas - visą, kas tikrai naudinga organizmui. o ne tik numalšina alkį.

2 diena

Sriuba: Žiedinių kopūstų. Pagrindinis patiekalas: Lašiša kepta folijoje. Desertas: Cukruje apkepti pekano riešutai. Žiediniai kopūstai turi daug vitamino C, lašiša - ypač naudingų omega-3 rūgščių šaltinis, o štai pekano riešutai, nors ir pagardinti cukrumi, tikrai naudingesnis desertas nei mielinės bandelės ar pyragaitis.

3 diena

Sriuba: Trintų moliūgų. Pagrindinis patiekalas: Kalakutienos vyniotis su špinatais ir ožkos sūriu. Desertas: Želė su vaisiais arbūze. Moliūgai - puikus vitaminų ir mineralų šaltinis. Kalakutiena pranaši tuo, kad joje mažiau riebalų ir cholesterolio nei kitoje mėsoje. Želė, tuo tarpu nekaloringa, ir netgi labai naudinga. Sako, šis skanėstas gerina virškinimą ir medžiagų apykaitą.

4 diena

Sriuba: Lęšių ir morkų. Pagrindinis patiekalas: Troškinti grybai su pomidorų tyre. Desertas: Kepti obuoliai su varškyte. Lęšiai puikus geležies šaltinis, o grybai "pilni" mums visiems naudingos ląstelienos. Apie obuolius ir varškę kalbėti net neverta - puikus baltymų ir vitaminų šaltinis garantuotas.

5 diena

Sriuba: pomidorų. Pagrindinis patiekalas: Makaronai su tunu. Desertas: Spanguolių putėsiai. Pomidoruose esanti ląsteliena teigiamai veikia žarnyno mikroflora. O štai tuno mėsoje yra daug baltimų, ji neriebi ir neapsunkina organizmo, o taip pat kupina omega-3 riebiųjų rūgščių, kurios yra labai naudingos organizmui.