Karamelizuoti apelsinai šokolode
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 11, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Kai pabosta įprasti saldainiai, o taip norisi ko nors saldaus ir skanaus. Pakanka vieno griežinėlio prie arbatos, kurį suvalgius, dar ilgai jaučiamas saldumas...
Ingredientai
- Apelsinai 4 vnt
- Cukrus 600 g
- Vanduo 300 ml
- Juodasis šokoladas 200 g
Eiga
- Apelsinus supjaustome 5 mm storio griežinėliais.
- Puode užviriname vandenį, sudedame apelsinų griežinėlius ir verdame 3-4 min. (dings apelsinų žievelės kartumas). Vandenį nupilame ir apelsinus šiek tiek nuspaudžiame.
- Tuomet puode įkaitiname 300 ml vandens su cukrumi, verdame, kol cukrus ištirps. Sudedame apelsinų griežinėlius ir verdame apie 1 - 1,5 val. Virimo laikas priklauso nuo žievelės storio. Apelsinai bus paruošti, kai žievelės bus beveik skaidrios.
- Apelsinų griežinėlius išimame iš sirupo, nuvarviname sirupo likučius ir sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apelsinus padžioviname iki 110 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Išėmę iš orkaitės, atvėsiname.
- Šokoladą ištirpiname ant garų. Kiekvieną apelsino griežinėlį įmerkiame į šokoladą, padedame ant kepimo popieriaus ir paliekame, kol šokoladas sustings.
- Ech, kaip skanu!