Karamelizuoti apelsinai šokolode

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Kai pabosta įprasti saldainiai, o taip norisi ko nors saldaus ir skanaus. Pakanka vieno griežinėlio prie arbatos, kurį suvalgius, dar ilgai jaučiamas saldumas...

Ingredientai

  • Apelsinai 4 vnt
  • Cukrus 600 g
  • Vanduo 300 ml
  • Juodasis šokoladas 200 g

Eiga

  1. Apelsinus supjaustome 5 mm storio griežinėliais.
  2. Puode užviriname vandenį, sudedame apelsinų griežinėlius ir verdame 3-4 min. (dings apelsinų žievelės kartumas). Vandenį nupilame ir apelsinus šiek tiek nuspaudžiame.
  3. Tuomet puode įkaitiname 300 ml vandens su cukrumi, verdame, kol cukrus ištirps. Sudedame apelsinų griežinėlius ir verdame apie 1 - 1,5 val. Virimo laikas priklauso nuo žievelės storio. Apelsinai bus paruošti, kai žievelės bus beveik skaidrios.
  4. Apelsinų griežinėlius išimame iš sirupo, nuvarviname sirupo likučius ir sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apelsinus padžioviname iki 110 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Išėmę iš orkaitės, atvėsiname.
  5. Šokoladą ištirpiname ant garų. Kiekvieną apelsino griežinėlį įmerkiame į šokoladą, padedame ant kepimo popieriaus ir paliekame, kol šokoladas sustings.
  6. Ech, kaip skanu!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!