Žiedinio kopūsto sriuba
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Žiedinio kopūsto sriuba
Ingredientai
- Sviestas 113 g
- Svogūnas 1 vnt
- Morkos 1 vnt
- Salierai 1 vnt
- Žiedinis kopūstas 1 vnt
- Petražolės 1 šaukštas (-ai)
- Vištienos sultinys 1 l
- Miltai 6 šaukštas (-ai)
- Pienas 2 stiklinė (-ės)
- Grietinėlė 1 stiklinė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Grietinė 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Sriubai skirtam virti puode ištirpinti 4 valg. š. sviesto ir apkepti svogūną, kol paruduos.
- Sudėti morkas, salierą ir dar pakepti porą minučių. Sudėti žiedinį kopūstą, petražoles ir išmaišyti.
- Uždengti ir gaminti ant labai silpnos ugnies 15 min. Supilti sultinį, užvirinti ir virti ant nestiprios ugnies.
- Prikaistuvyje ištirpinti likusius 4 valg. š. sviesto.
- Sumaišyti pieną su miltais. Maišant pieno mišinį pilti į sviestą, išmaišyti ir nukelti nuo ugnies.
- Įmaišyti grietinėlę. Supilti masę į verdančią sriubą. Leisti pavirti 15-20 min.
- Jei reikia, pagardinti druska ir pipirais.