Žiedinio kopūsto sriuba

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Žiedinio kopūsto sriuba

Ingredientai

  • Sviestas 113 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Salierai 1 vnt
  • Žiedinis kopūstas 1 vnt
  • Petražolės 1 šaukštas (-ai)
  • Vištienos sultinys 1 l
  • Miltai 6 šaukštas (-ai)
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Grietinėlė 1 stiklinė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Grietinė 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Sriubai skirtam virti puode ištirpinti 4 valg. š. sviesto ir apkepti svogūną, kol paruduos.
  2. Sudėti morkas, salierą ir dar pakepti porą minučių. Sudėti žiedinį kopūstą, petražoles ir išmaišyti.
  3. Uždengti ir gaminti ant labai silpnos ugnies 15 min. Supilti sultinį, užvirinti ir virti ant nestiprios ugnies.
  4. Prikaistuvyje ištirpinti likusius 4 valg. š. sviesto.
  5. Sumaišyti pieną su miltais. Maišant pieno mišinį pilti į sviestą, išmaišyti ir nukelti nuo ugnies.
  6. Įmaišyti grietinėlę. Supilti masę į verdančią sriubą. Leisti pavirti 15-20 min.
  7. Jei reikia, pagardinti druska ir pipirais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!