Spanguolių putėsiai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Nuostabus skanėstas

Ingredientai

  • Cukrus 120 g
  • Medus 60 g
  • Manų kruopos 60 g
  • Vanduo 450 ml
  • Spanguolės 200 g

Eiga

  1. Perrinktas, gerai nuplautas ir sausas spanguoles sumalkime, išspauskime sultis ir palikime šaltai. Likusius uogų tirščius užpilkime verdančiu vandeniu, užkaiskime, užvirinkime, sumažinkime liepsną ir virkime 5 minutes.
  2. Nuovirą nukoškime per marlę, dėkime medų ir jį maišykime, kad ištirptų. Po to suberkime cukrų ir dar pavirkime, kad gautume sirupą. Sirupui užvirus, plona srovele, visą laiką maišant, supilkime manų kruopas. Visą laiką reikia maišyti, kad nesusidarytų gumulai. Liepsną sumažinkime ir dar virkime apie 12 minučių.
  3. Dabar nukaiskime puodą, įpilkime spanguolių sultis ir plakime mikseriu tol, kol susidarys šviesiai rausvi putėsiai. Putėsius sudėkime į vazeles arba dubenėlius ir dėkime į šaldytuvą, kad sustingtų.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!