Iškylauti galima visais metų laikais – ne tik vėlyvą pavasarį, vasarą ar ankstyvą rudenį, bet netgi ir žiemą. O kai iškeliaujame į gamtą, labai greitai užsimanome ką nors užkąsti, pakramsnoti, o galbūt ir rimčiau pavalgyti. Kartais išsiruošiame iškylauti prie ežerų, upių ar dar kur nors ir kelioms dienoms – tuomet reikia didesnių maisto atsargų. Taigi ieškome iškylų krepšio, gaminamės skanėstus ir keliaujame kvėpuoti grynu oru!
Patys populiariausi patiekalai iškylai – įvairiausi užkandžiai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti namuose ir iškylaujant tiesiog išsitraukti iš krepšio ir iš karto kramsnoti. Tai visokiausio tipo sumuštiniai ir sumuštinukai, tortilijos, kibinai, užtepėlės, kurias galima tepti ant įvairių skrebučių, pyragėliai, bandelės, duonelės, keksiukai, sausainiai...Sąrašą galima tęsti iki begalybės. Tereikia fantazijos!
Jeigu iškeliaujame ilgesniam laikui – visai dienai arba netgi kelioms dienoms, aišku, reikalingi bus rimti patiekalai iškylai. O čia jau nebeišsiversime be mūsų mylimiausių šašlykų ir kepsnių, kuriems paruošti prireiks marinavimo gudrybių, keptų dešrelių ir visų kitų gardžių grilio patiekalų. Beje, čia galima kepti ne tik mums įprastą mėsytę, bet nepamirškime ir įvairiausių daržovių, keptu ant grilio – bulvyčių, cukinijos, baklažano, morkų – bei desertų – ar ragavote kada ant grilio keptų braškių ar ananasų?
Taigi raitojamės rankoves, fantazijai pritrūkus atsidarome skyrelį Patiekalai iškylai ir gaminamės savo iškyloms gardų maistą. O tada keliaujame mėgautis nuostabiu oru, pasakiškais gamtos vaizdais ir fantastiškai skaniu maistu. Ir gyvenimas gražus!