Marinuotos juodosios alyvuogės

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Namuose marinuotos alyvuogės - puikus užkandis šventiniam ar iškylos stalui. 

Ingredientai

  • Juodosios alyvuogės 500 g
  • Česnakas 4 skiltelė (-ės)
  • Saulėje džiovintų pomidorų puselės 5 vnt
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Balzaminis actas 7 šaukštas (-ai)
  • Bazilikas džiovintas Pagal skonį
  • Aliejus Pagal skonį

Eiga

  1. Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir apskrudiname nuluptas česnako skilteles.
  2. Suberiame visas alyvuoges (stengiamės, kad į keptuvę nepatektų labai daug vandens nuo alyvuogių) ir sudedame smulkintas saulėje džiovintų pomidorų puseles. Leidžiame viskam įkaisti.
  3. Viską pabarstome geru druskos žiupsniu, įdedame pagal skonį pipirų ir šiek tiek džiovinto baziliko.
  4. Viskas ims burbuliuoti, iš alyvuogių išssikirs vanduo. Alyvuoges pamaigome šakute.
  5. Viską apšlakstome balzaminiu actu. Leidžiame actui pagaruoti.
  6. Paragaujame. Jeigu trūksta, pridedame dar šiek tiek druskos ir balzaminio acto.
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai