Marinuotos juodosios alyvuogės
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Namuose marinuotos alyvuogės - puikus užkandis šventiniam ar iškylos stalui.
Ingredientai
- Juodosios alyvuogės 500 g
- Česnakas 4 skiltelė (-ės)
- Saulėje džiovintų pomidorų puselės 5 vnt
- Druska 1 žiupsnelis
- Balzaminis actas 7 šaukštas (-ai)
- Bazilikas džiovintas Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
Eiga
- Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir apskrudiname nuluptas česnako skilteles.
- Suberiame visas alyvuoges (stengiamės, kad į keptuvę nepatektų labai daug vandens nuo alyvuogių) ir sudedame smulkintas saulėje džiovintų pomidorų puseles. Leidžiame viskam įkaisti.
- Viską pabarstome geru druskos žiupsniu, įdedame pagal skonį pipirų ir šiek tiek džiovinto baziliko.
- Viskas ims burbuliuoti, iš alyvuogių išssikirs vanduo. Alyvuoges pamaigome šakute.
- Viską apšlakstome balzaminiu actu. Leidžiame actui pagaruoti.
- Paragaujame. Jeigu trūksta, pridedame dar šiek tiek druskos ir balzaminio acto.
- Skanaus:)