Kalmarų žiedai tešloje
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Puikus užkandis, kai norisi skaniai pakramsnoti arba kažką skanaus patiekti netikėtai užsukusiems svečiams. Kvepiantys jūra, traškus ir itin gardūs kalmarų žiedai tešloje.
Ingredientai
- Kalmarų žiedai 700 g
- Miltai 200 g
- Mineralinis vanduo 200 ml
- Kiaušiniai 2 vnt
Eiga
- Šaldytus kalmarų žiedus atšildome, sudedame į verdantį vandenį ir verdame 5-7 min. Išgriebiame iš vandens ir perpilame šaltu vandeniu.
- Iš miltų, vandens ir kiaušinių sumaišome tešlą, įberiame druskos, pipirų.
- Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų. Kiekvieną kalmaro žiedą pamirkome tešloje, kepame 2-3 min. Iškeptus žiedus sudedame ant servetėlių, kad susigertų aliejus.
- Valgome su patinkančiu padažu.
- Skanaus:)