Kalmarų žiedai tešloje

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Puikus užkandis, kai norisi skaniai pakramsnoti arba kažką skanaus patiekti netikėtai užsukusiems svečiams. Kvepiantys jūra, traškus ir itin gardūs kalmarų žiedai tešloje. 

Ingredientai

  • Kalmarų žiedai 700 g
  • Miltai 200 g
  • Mineralinis vanduo 200 ml
  • Kiaušiniai 2 vnt

Eiga

  1. Šaldytus kalmarų žiedus atšildome, sudedame į verdantį vandenį ir verdame 5-7 min. Išgriebiame iš vandens ir perpilame šaltu vandeniu.
  2. Iš miltų, vandens ir kiaušinių sumaišome tešlą, įberiame druskos, pipirų.
  3. Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų. Kiekvieną kalmaro žiedą pamirkome tešloje, kepame 2-3 min. Iškeptus žiedus sudedame ant servetėlių, kad susigertų aliejus.
  4. Valgome su patinkančiu padažu.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!