Gruzdintos krevetės japoniškai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Tobulo skonio krevetės.

Ingredientai

  • Krevetės 450 g
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Česnakinė druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltai 200 g
  • Malta paprika 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Japoniški Panko džiūvėsėliai 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Iš pradžių, jeigu tai dar nepadaryta, išdarinėjame krevetes ir nulupame jų kiautus, paliekant uodegėles.
  2. Paruoštas krevetes sudedame į dubenį ir gerai išmaišome su druska, juodaisiais pipirais ir česnakiniais prieskoniais.
  3. Atskirame inde sumaišome miltus su malta paprika. Dar kitame inde išplakame kiaušinius. Pasiruošiame panko duonos trupinius.
  4. Įkaitiname gilią keptuvę su aliejumi iki 190°C. Kiekvieną krevetę atskirai išvoliojame miltų mišinyje, tuomet plaktuose kiaušiniuose ir galiausiai panko trupiniuose. Kepame po keletą iš karto, kol įgaus auksinį rudą atspalvį (apie 5 minutes). Iškeliame krevetes su skylėtu šaukštu ir paliekame džiūti ant popierinių rankšluosčių.

Panašūs receptai