Gruzdintos krevetės japoniškai
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
#jūrosgėrybiųpatiekalai #Šv.valentinod.receptai #velykųpatiekalai #užkandžiai #gimtadieniopatiekalai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Tobulo skonio krevetės.
Ingredientai
- Krevetės 450 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Česnakinė druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 200 g
- Malta paprika 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Japoniški Panko džiūvėsėliai 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Iš pradžių, jeigu tai dar nepadaryta, išdarinėjame krevetes ir nulupame jų kiautus, paliekant uodegėles.
- Paruoštas krevetes sudedame į dubenį ir gerai išmaišome su druska, juodaisiais pipirais ir česnakiniais prieskoniais.
- Atskirame inde sumaišome miltus su malta paprika. Dar kitame inde išplakame kiaušinius. Pasiruošiame panko duonos trupinius.
- Įkaitiname gilią keptuvę su aliejumi iki 190°C. Kiekvieną krevetę atskirai išvoliojame miltų mišinyje, tuomet plaktuose kiaušiniuose ir galiausiai panko trupiniuose. Kepame po keletą iš karto, kol įgaus auksinį rudą atspalvį (apie 5 minutes). Iškeliame krevetes su skylėtu šaukštu ir paliekame džiūti ant popierinių rankšluosčių.