Žuvis

Žuvis yra ypatingai naudinga mūsų organizmui dėl joje esančių naudingų riebalų, baltymų, fosforo, cinko, kalcio, geležies ir vitaminų. Kaip dažnai gaminate ir valgote žuvį? Mitybos specialistai rekomenduoja valgyti žuvį bent kartą per savaitę. O be to, juk skaniai paruošta žuvis yra be galo gardi.

Žuvis gaudoma upėse, ežeruose, jūrose, vandenynuose ir veisiama tvenkiniuose. Be žuvies patiekalų neįmanoma įsivaizduoti daugelio pasaulio virtuvių. Mes patys neįsivaizduojame ne tik savo kasdienybės be žuvies patiekalų, bet ypatingai švenčių – kaip gi žiemos šventės be silkės patiekalų?

Maistui yra naudojamos įvairiausių dydžių vandenynų, jūrinės ir gėlavandenės žuvys (pastarosiose yra daugiau kaulų). Žuvies rūšių yra tiek daug, kad visų išvardinti praktiškai nėra įmanoma. Prisiminkime populiariausias iš jų ir dažniausiai gaminamas: lydeka, karpis, silkė, lašiša, menkė, upėtakis, tilapija, sterkas, ešerys, pangasija, skumbrė, otas, dorada, lynas, šamas, ungurys, stinta, plekšnė, strimėlė, vilkešeris, karosas ir dar daug kitų.

Žuvies paruošimo būdų taip pat yra labai daug: žuvį verdame, kepame orkaitėje, ant grotelių, keptuvėje, sūdome, džioviname, troškiname, valgome šviežią (naudojame sušiams ir sašimiams), farširuojame, gaminame iš jų įdarus pyragams ir užkepėlėms, gaminame faršą kotletams ir koldūnams, darome užtepėles, verdame sriubas ir sultinius, patiekiame kaip pagrindinius patiekalus arba užkandžius.

Kad niekada nepritrūktų fantazijos, kokią žuvį ir kaip paruošti – paruošėme jums įvairiausių žuvies patiekalų receptų.

Rūšiuoti:
Filtruoti