Karpis drebučiuose

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Puikus užkandis šventiniam stalui - karpis drebučiuose. 

Ingredientai

  • Karpis 1 vnt
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Citrina 1 vnt
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Vanduo 1 l
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Želatina 20 g

Eiga

  1. Karpį išvalome, pašaliname žiaunas ir gerai išplauname po šaltu tekančiu vandeniu. Nusausinus vienkartiniu rankšluostėliu, įtriname prieskoniais, sumaišytais su druska bei smulkiai sukapotu česnaku. Palaikome apie 0,5 val. vėsiai. Supjaustome gabalėliais ir apkepame riebaluose iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
  2. Apkeptus karpio gabalėlius sudedame į puodą ir užpilame citrinų sultimis, vandeniu arba sultiniu. Ant silpnos ugnies verdame 30 - 40 min. Išvirusius žuvies gabaliukus atsargiai išimame, sudedame į gilesnį pusdubenį, užpilame sultiniu (kuriame virė) ir paliekame, kad sustingtų.
  3. Drebučiai bus tvirtesni, jei į litrą sultinio pridėsime 20 g išbrinkintos želatinos.
  4. Patiekant ant stalo, karpį drebučiuose puošiame citrinų griežinėliais ar skiltelėmis, žalumyninėmis daržovėmis (svogūnų laiškais, petražolių šakelėmis).
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai