Ypatinga įdaryta sultinga lašiša

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Ypač sultinga ir gardi lašiša, kuriai ypatingo skonio suteikia citrina, pomidorai, poras ir marinuotos juodosios alyvuogės.

Ingredientai

  • Lašiša 1 kg
  • Morka 1 vnt
  • Krabų lazdelės Pagal skonį
  • Poras 1 vnt
  • Juodosios alyvuogės 1 skardinė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
  • Virtų ryžiai 1 stiklinė (-ės)
  • Pomidorai 3 vnt
  • Citrinos 2 g
  • Žalumynai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Žuvį išdarinėjame, nuplauname, nusausiname ir gerai įtriname prieskoniais.
  2. Morką nuskutame, nuplauname, stambiai sutarkuojame ir kartu su griežinėliais supjaustytu poru (baltąja dalimi) pakepiname aliejuje.
  3. Pabaigoje suberiame virtus ryžius, nedideliais gabalėliais supjaustytas krabų lazdeles, paskaniname druska, prieskoniais, išmaišome ir dar kelias minutes pakepiname. Įdarą ataušiname.
  4. Lašišą prikemšame paruoštu įdaru, pilvo pjūvį „susegame“ mediniais smeigtukais, dedame į skardą. Įpilame šiek tiek aliejaus ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje 50 – 55 minutes. Pridedame bulvių (jeigu mėgstate), jos ypač gardžiai iškeps ir bus ypatingo skonio.
  5. Patiekiant ant stalo, papuošiame susmulkintais žalumynais, alyvuogėmis bei citrinos griežinėliais. Patiekalas valgomas ir karštas, ir šaltas.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai