Ypatinga įdaryta sultinga lašiša
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Ypač sultinga ir gardi lašiša, kuriai ypatingo skonio suteikia citrina, pomidorai, poras ir marinuotos juodosios alyvuogės.
Ingredientai
- Lašiša 1 kg
- Morka 1 vnt
- Krabų lazdelės Pagal skonį
- Poras 1 vnt
- Juodosios alyvuogės 1 skardinė (-ės)
- Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Virtų ryžiai 1 stiklinė (-ės)
- Pomidorai 3 vnt
- Citrinos 2 g
- Žalumynai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Žuvį išdarinėjame, nuplauname, nusausiname ir gerai įtriname prieskoniais.
- Morką nuskutame, nuplauname, stambiai sutarkuojame ir kartu su griežinėliais supjaustytu poru (baltąja dalimi) pakepiname aliejuje.
- Pabaigoje suberiame virtus ryžius, nedideliais gabalėliais supjaustytas krabų lazdeles, paskaniname druska, prieskoniais, išmaišome ir dar kelias minutes pakepiname. Įdarą ataušiname.
- Lašišą prikemšame paruoštu įdaru, pilvo pjūvį „susegame“ mediniais smeigtukais, dedame į skardą. Įpilame šiek tiek aliejaus ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje 50 – 55 minutes. Pridedame bulvių (jeigu mėgstate), jos ypač gardžiai iškeps ir bus ypatingo skonio.
- Patiekiant ant stalo, papuošiame susmulkintais žalumynais, alyvuogėmis bei citrinos griežinėliais. Patiekalas valgomas ir karštas, ir šaltas.
- Skanaus:)