Žuvis drebučiuose

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
4 val. 30 min.

Kai norisi kažko ypatingo ir nekasdieniško per šventes, puikiai tiks žuvis drebučiuose. Nekasdieniška, gardu ir ne taip jau ir sudėtinga. 

Ingredientai

  • Žuvis 0.6 kg
  • Morkos 2 vnt
  • Petražolių šaknys 1 vnt
  • Salierai 150 g
  • Poras 150 g
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Lauro lapai 2 vnt
  • Juodieji pipirai 5 vnt
  • Kvapieji pipirai 5 vnt
  • Vynas baltas 200 ml
  • Pomidorų sultys 2 stiklinė (-ės)
  • Želatina 8 vnt
  • Žirniai 2 šaukštas (-ai)
  • Putpelių kiaušiniai 6 vnt
  • Citrina 1/2 vnt
  • Petražolės Pagal skonį
  • Citrinos žievelė Pagal skonį

Eiga

  1. Į puodą sudedame paruoštą žuvies filė, nuluptą ir į 4 dalis perpjautą svogūną, nuvalytas morkas, petražolių šaknis, porą. Viską užpilame stikline vandens, vynu, pomidorų sultimis, įspaudžiame citrinų sulčių, sudedame prieskonius, pasūdome ir verdame 15 min. ant silpnos kaitros. Atvėsiname sultinyje, kuriame virė.
  2. Želatiną užpilame 1 stikline atvėsinto virinto vandens ir išbrinkiname. Putpelių kiaušinius išverdame kietai (virti reikia 3 min.), sudedame į šaltą vandenį, o nulupus supjaustome skiltelėmis.
  3. Išimtą iš sultinio žuvį supjaustome nedideliais gabalėliais. Nuovirą perkošiame, pagal skonį pasūdome, pridedame pipirų, citrinos žievelės ir dar kiek pakaitiname. Karštame nuovire ištirpiname išbrinkusią želatiną. Atvėsinus, perkošiame ją per sietelį.
  4. Šaltu vandeniu perskalaujame nedideles stiklinaites ar formeles, dedame po skiltelę kiaušinio, 2-3 žirnelius, 2-3 morkų griežinėlius, kelis žuvies gabaliukus ir užpilame stingstančiais drebučiais. Formeles pridengiame ir 3-4 val. palaikome šaldytuve.
  5. Pateikiant ant stalo, pusdubenį išklojame salotų lapeliais. Ant jų išdėliojame iš formelių išimtą žuvį drebučiuose. Puošiame plonyčiais citrinos griežinėliais ir petražolių lapeliais.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai