Midijos su salierais baltame vyne

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Pabandykite namusoe paruošti midijas - tai nesudėtinga. 

Ingredientai

  • Midijos 1.5 kg
  • Vynas baltas 200 ml
  • Salierai 2 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Grietinėlė 200 g
  • Petražolės Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Salierų stiebus susmulkinkite nedideliais kubeliais. Į didelį puodą supilkite vyną, suberkite supjaustytus salierus ir svogūną, kurį prieš tai susmulkinkite, pipirus, druską ir pavirkite 5 minutes. Į verdantį puodą sudėkite aštriu peiliu gerai nuvalytas ir nuplautas midijas. Uždenkite dangčiu ir pavirkite dar 5 minutes.Geldelėms atsivėrus, užpilkite grietinėlės, išjunkite viryklę ir užvožę dangčiu palaikykite 3-5 minutes. Per ilgai nelaikykite. Gerai išmaišykite ir išgriebkite midijas. Neatsivėrusias geldeles išmeskite! Midijas sudėkite į gražias sriubos lėkštes, užpilkite padažu, kuriame jos virė, užbarstykite virtų salierų ir svogūnų ir papuoškite petražolėmis.Midijos valgomos vietoj įrankių naudojant tuščią geldelę. Likusį padažą ir daržoves teks valgyti šaukštu.

Panašūs receptai