Midijos su salierais baltame vyne
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Pabandykite namusoe paruošti midijas - tai nesudėtinga.
Ingredientai
- Midijos 1.5 kg
- Vynas baltas 200 ml
- Salierai 2 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Grietinėlė 200 g
- Petražolės Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
Eiga
- Salierų stiebus susmulkinkite nedideliais kubeliais. Į didelį puodą supilkite vyną, suberkite supjaustytus salierus ir svogūną, kurį prieš tai susmulkinkite, pipirus, druską ir pavirkite 5 minutes. Į verdantį puodą sudėkite aštriu peiliu gerai nuvalytas ir nuplautas midijas. Uždenkite dangčiu ir pavirkite dar 5 minutes.Geldelėms atsivėrus, užpilkite grietinėlės, išjunkite viryklę ir užvožę dangčiu palaikykite 3-5 minutes. Per ilgai nelaikykite. Gerai išmaišykite ir išgriebkite midijas. Neatsivėrusias geldeles išmeskite! Midijas sudėkite į gražias sriubos lėkštes, užpilkite padažu, kuriame jos virė, užbarstykite virtų salierų ir svogūnų ir papuoškite petražolėmis.Midijos valgomos vietoj įrankių naudojant tuščią geldelę. Likusį padažą ir daržoves teks valgyti šaukštu.