Midijos balto vyno padaže
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Egzotiškas midijas labai paprasta pagaminti ir labai skanu valgyti. Tačiau nepamiškite, kad šias jūros gėrybes turite pirkti iš labai patikimų parduotuvių ar rankų, nes labai svarbu, kad jos būtų vis dar šviežios.
Ingredientai
- Midijos 1 kg
- Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Salierai 2 vnt
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Svogūnas 1 vnt
- Vynas baltas 200 ml
Eiga
- Iš pradžių kruopščiai perrenkame ir nuplauname midijas: nuvalome visus prilipusius augalus nuo jų kevalų ir patikriname, ar nėra atsidariusių kriauklių. Jei randame kurią atsivėrusią, pabeldžiame švelniai į stalą, ir jei kriauklė užsiveria, ji tinkama naudojimui. Jei ne – metame į šiukšlių dėžę. Taip pat išmetame visas sulūžusias, aptrupėjusias kriaukles. Šioje vietoje verčiau netaupyti ir išmesti įtartinas midijas nei rizikuoti smarkiai apnuodyti skrandį…
- Dideliame puode įkaitiname alyvuogių aliejų. Jame patroškiname česnakus, svogūnus ir salierus. Nuolat maišome, neleidžiame jiems apskrusti, pakeisti spalvos, o tik suminkštėti.
- Kai svogūnai tampa permatomi, suberiame midijas, supilame vyną, įberiame druskos, pipirų ir uždengiame. Padidiname ugnį ir troškiname ant didelės ugnies 3-4 minutes. Paprastai per tokį laiką visos midijos atsiveria, ir yra tinkamos valgyti. Jei midijas pervirsime, jos taps tarsi guminės. Tad nepamirštame žiūrėti į laikrodį ir laiks nuo laiko pamaišyti.
- Pabaigoje išjungiame ugnį ir pabarstome kapotomis petražolėmis ir krapais.
- Galima pateikti su skrebučiais ar bulvėmis.
- Skanaus:)