Ispaniška paelja
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Pagaminti paelją nesunku. Visi produktai yra lengvai gaunami. Gal šiek tiek sunkiau gauti tikro šafrano, suteikiančio paeljai tradicinę geltonai oranžinę spalvą.
Ingredientai
- Baltieji ryžiai 600 g
- Vištienos sultinys Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 200 ml
- Kiaulienos kumpis 50 g
- Vištienos filė 1 kg
- Kalmarai 200 g
- Krevetės 500 g
- Midijos 500 g
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Pomidorai 2 vnt
- Saldžioji paprika 2 vnt
- Petražolės 5 vnt
- Citrina 1 vnt
- Šafranas 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
Eiga
- Mėsą, žuvį ir stambesnes jūros gėrybes supjaustome kubeliais.
- Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nuimame odelę. Supjaustome pomidorus, paprikas, svogūną. Česnako skilteles, petražoles, druską ir pipirus sutriname elektrinėje maišyklėje arba grūstuvėje.
- Mėsą, žuvį, jūros gėrybes, pomidorus ir svogūnus apkepame (kiekvieną produktą atskirai), tuomet sumaišome ir pabarstome druska ir pipirais.
- Į keptuvę su karštu aliejumi dedame pakepintus produktus, nuplautus ryžius, midijas, česnakų masę ir viską gerai sumaišome, užpilame citrinos sultimis ir kepame 2-3 minutes. Supilame abu sultinius ir užverdame. Tuomet uždengiame keptuvę ir troškiname 20 minučių ant vidutinės ugnies nemaišydami.
- Keptuvę nuimame nuo ugnies, energingai sukratome, uždengiame sausu rankšluosčiu ir palaikome 10 minučių. Prieš patiekdami ant stalo papuošiame petražolės lapeliais ir citrinos skiltelėmis.
- Skanaus!