Ispaniška paelja

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Pagaminti paelją nesunku. Visi produktai yra lengvai gaunami. Gal šiek tiek sunkiau gauti tikro šafrano, suteikiančio paeljai tradicinę geltonai oranžinę spalvą. 

Ingredientai

  • Baltieji ryžiai 600 g
  • Vištienos sultinys Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 200 ml
  • Kiaulienos kumpis 50 g
  • Vištienos filė 1 kg
  • Kalmarai 200 g
  • Krevetės 500 g
  • Midijos 500 g
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Pomidorai 2 vnt
  • Saldžioji paprika 2 vnt
  • Petražolės 5 vnt
  • Citrina 1 vnt
  • Šafranas 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Mėsą, žuvį ir stambesnes jūros gėrybes supjaustome kubeliais.
  2. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nuimame odelę. Supjaustome pomidorus, paprikas, svogūną. Česnako skilteles, petražoles, druską ir pipirus sutriname elektrinėje maišyklėje arba grūstuvėje.
  3. Mėsą, žuvį, jūros gėrybes, pomidorus ir svogūnus apkepame (kiekvieną produktą atskirai), tuomet sumaišome ir pabarstome druska ir pipirais.
  4. Į keptuvę su karštu aliejumi dedame pakepintus produktus, nuplautus ryžius, midijas, česnakų masę ir viską gerai sumaišome, užpilame citrinos sultimis ir kepame 2-3 minutes. Supilame abu sultinius ir užverdame. Tuomet uždengiame keptuvę ir troškiname 20 minučių ant vidutinės ugnies nemaišydami.
  5. Keptuvę nuimame nuo ugnies, energingai sukratome, uždengiame sausu rankšluosčiu ir palaikome 10 minučių. Prieš patiekdami ant stalo papuošiame petražolės lapeliais ir citrinos skiltelėmis.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai