Kai norisi kažko skanaus, ne itin sunkaus ir greitai paruošiamo, vištiena ir iš jos gaminami patiekalai yra geriausias pasirinkimas. Vištiena – populiariausia mėsa pasaulyje, nes ji lengvai ir greitai paruošiama ir yra labai skani. Aišku, labai svarbu pasirinkti kokybišką ir kuo sveikiau užaugintą mėsą. Tokia mėsa itin tinka tiems, kurie kenčia nuo skrandžio ligų. Vištienoje taip pat gausu vitamino B6, kuris mums reikalingas.
Taigi vištieną labai nesudėtinga paruošti. Gardžiausi patiekalai pagaminami per gerą pusvalandį. Svarbiausia – tinkamai parinkti priedai bei padažai. Vištiena gali būti tiek kasdienis patiekalas - ja galime gardinti sriubas, troškinius, salotas, makaronus, galime ją kepti ar virti; tiek ir šventinis – juk galime užkepti visą vištą su obuoliais ar apelsinais orkaitėje ir patiekti ant šventinio stalo. Be to, vaikai labiausiai iš visų mėsų labiausiai mėgsta būtent vištieną.
Taip pat labai svarbu žinoti, ką galima pagaminti iš jau paruoštos vištienos likučių. Juk dažnai būna taip, kad paruošiame vištieną (ypatingai, jeigu kepame visą vištą) ir jos lieka kitai ar dar kitai dienai. Tuomet reikia pasitelkti fantaziją ir mokėti ją pritaikyti naujiems patiekalams.
Taigi drąsiai pirkite vištą, o nusipirkę čia visuomet rasite įvairiausių receptų, ką gi skanaus su ja galima padaryti. Pateiksime tiek paprastų ir kasdieniškų receptų, tiek ir sudėtingesnių ir įdomesnių receptų šventėms. Prisiminsime kartu ir kaip ruošiama vištiena kituose kraštuose, kad atrastume vištieną kitaip - naujai ir egzotiškai.