Smaližių salotos su vištiena
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Gardžios, gaivios, tačiau tuo pačiu sočios salotos su vištiena. Ypatingo egzotiško skonio suteikia ananasai, mandarinai, riešutai, citrina. Paragausite – neapsigausite!
Ingredientai
- Įvairūs salotų lapai su špinatais 4 stiklinė (-ės)
- Vištienos krūtinėlė 1 vnt
- Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Ananasai 1 pagal skonį
- Raudonasis svogūnas Pagal skonį
- Cukrus arba medus 1 šaukštas (-ai)
- Balzaminis itališkas actas 2 šaukštas (-ai)
- Citrinos sultys Pagal skonį
- Saulėgrąžos, riešutai ir kitos sėklos Pagal skonį
- Majonezas su grietine, arba garstyčios, pasirinktinai Pagal skonį
Eiga
- Galima salotas ruošti su majonezo ir grietinės padažu, arba naudojant padažą iš citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, medaus bei šiek tiek garstyčių.
- Supjaustykite vištieną gabalėliais ir iškepkite keptuvėje įdėdami šiek tiek druskos ar pipirų, galite kartu pakepinti ir ananasus.
- Šiek tiek pakepinkite riešutus, saulėgrąžas ir kitas sėklas ant keptuvės.
- Mandarinus nulupkite, galite nulupti ir odeles nuo mandarinų skiltelių.
- Sudėkite kukurūzus ir ananasus į salotinę, sudėkite nuplautus ir supjaustytus salotų lapelius, supjaustytą vištieną.
- Pasigaminkite norimą padažą. 1) Majonezo ir grietinės padažas. Pagal poreikį. Pvz. dedama 4 šaukštus majonezo ir 2 šaukštus grietinės; 2) Citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus ir šiek tiek garstyčių (jeigu norima, galima įdėti ir medaus, tačiau ananasai pakankamai saldūs).