Lašiša – viena skaniausių, daug kur panaudojamų ir paprasčiausiai bei greičiausiai paruošiamų žuvų. Visų pirma, tai ji labai naudinga sveikatai. Turi savyje itin daug baltymų ir omega – 3 riebalų rūgščių. Šios itin gerina smegenų veiklą bei gerina nuotaiką. Lašiša taip pat yra labai soti žuvis, bet turinti mažai kalorijų. Dietologai rekomenduoja ją valgyti bent kartą į savaitę.
Pati lašiša yra labai sodraus ir turtingo skonio, todėl jos nebūtina kažkaip ypatingai marinuoti ar dėti begalės prieskonių. Vienas iš populiariausių ir paprasčiausių receptų: šiek tiek padruskiname, pašlakstome citrinų sultimis ir viskas! Lašišai užtenka 15 minučių orkaitėje ir turime tobulus pietus ar vakarienę. Būtent todėl ir sakoma, kad tai viena greičiausiai ir paprasčiausiai paruošiamų žuvų.
Lašiša – viena iš universaliausių žuvų dėl jos galimo pritaikymo įvairiuose patiekaluose. Tai tiesiog puikus ingredientas – jeigu turime lašišos savo šaldytuve, tikrai neprapulsime. Ją galime tiesiog kepti ir patiekti vieną su garnyru, sūdyti arba rūkyti. Lašiša puikiai tinka su makaronais ar ryžiais. Ji puikiai dera įvairiausiose salotose. Ją galima naudoti sriubose, sušiuose, gaminti užkepėles, sluoksniuotus pyragus, bandeles, dėti ant picų, patiekti prie blynų ar blynuose.
Užkandžių stalas tiesiog neįsivaizduojamas be lašišos: įvairiausi vieno kąsnio sumuštinukai, vyniotiniai, pyragėliai. Dėl savo naudingų savybių ji puikiai tinka pusryčiams ant įvairiausių sumuštinių.
Taigi perkamės lašišą ir gaminamės! Skaniausi receptai su lašiša pas mus čia.