Lašiša kepta folijoje

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Šis lašišos, keptos folijoje, receptas tikrai puikus – juo galite mėgautis gamtoje ir namuose. Jis puikiai tiks pavaišinti svečius ar gausią šeimą. Be didelių pastangų ant jūsų stalo garuos nuostabaus skonio lašiša. Tai sveikas ir nekaloringas receptas.

Ingredientai

  • Lašišos filė 1 kg
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Rudasis cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Sojos padažas 1 šaukštas (-ai)
  • Garstyčios 2 šaukštas (-ai)
  • Petražolės 1 pakuotė (-ės)
  • Citrinos žievelė 5 g
  • Citrinos sultys 1 vnt

Eiga

  1. Lašišos filė ištrinkite druska ir pipirais, išspauskite pusę arba visos citrinos sultis. Palikite kiek pasimarinuoti (apie pusvalandį). Po to supjaustykite žuvį 5 cm pločio juostelėmis.
  2. Puodelyje išmaišykite cukrų ir soją. Pakaitinkite padažą, kol cukrus ištirps.
  3. Lašišą lengvai apkepkite ant grotelių ar orkaitėje (kepkite apie 6 minutes). Aptepkite juosteles sojos ir cukraus padažu bei kepkite ant grotelių dar 4 minutes.
  4. Lašišą sudėkite į indą ir atvėsinkite.
  5. Jeigu norite, galite patiekti su pupelėmis ar kitomis daržovėmis. Tuomet į norimo dydžio foliją sudėkite pupeles ar kitas daržoves. Jas ištepkite garstyčiomis. Pabarstykite druska ir pipirais, užbarstykite citrinos žievelių. Įdėkite norimą kiekį paruoštos lašišos. Galite taip daryti ir be pupelių arba su kitomis daržovėmis.
  6. Suvyniokite foliją, viršuje palikdami nedidelę ertmę.
  7. Kepkite patiekalą orkaitėje ar ant žarijų apie 10-15 minučių. Lašišai su pavirtomis pupelėmis užtenka 15 min. troškinimo, jeigu dedate kitas daržoves, atitinkamai pasirinkite laiką, tačiau neperkepkite lašišos.
  8. Paruoštą lašišą pabarstykite petražolėmis/krapais. Papuoškite citrina.
  9. Skanaus!

Panašūs receptai