Studento pasirinkimas: Pyragas iš nieko
Sako, kai taupai, labai naudinga piniginėje nešiotis motyvatorių – nuotrauką daikto, kurį galėsi sau leisti šiek tiek susiveržęs diržus. O kai nuotraukos nebepadeda, metas imtis veiksmingesnių priemonių – valgyti pigiau! Išgirdus tokį sakinį, dažno lūpų kampučiai nukrenta žemyn, o akys prisipildo gailesčio pačiam sau. Tačiau lygybė „pigu – neskanu” – mitas, ir pats metas jį sugriauti!
Šiandien tam pasitelksime ypač ekonomišką pyragą. Tai galima suprasti vien iš pavadinimo – “Pyragas iš nieko”. Jam užteks to, ką, rodos, kiekvienas nesunkiai rastume savo virtuvėse, o pagaminti ir iškepti jį netruksite nė valandos! Taigi pradedam!
Reikės:
- Stiprios arbatos – stiklinė
- Cukraus – stiklinė
- Kiaušinio
- Miltų – 1,5 stiklinė
- Aliejaus – 2 šaukštai
- Nugesintos sodos – šaukštelis
- Uogienės – 2 šaukštai
O gaminti reikia taip:
- Kiaušinį suplakti su cukrumi. Mišinį sumaišyti su aliejumi, arbata, uogiene, nugesinta soda, miltais. Gerai išmaišyti.
- Forma ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ar manais.
- Kepti 180 laipsnių temperatūroje, 20-30 minučių.
Reziumė: Pyragas lengvas ir šlapias. Šiek tiek primena saldžią duonelę. Viena iš variacijų – sumažinti cukraus kiekį ir valgyti su uogiene bei ledais! Skanaus!