Studento pasirinkimas: Pyragas iš nieko

Studento pasirinkimas: Pyragas iš nieko

Sako, kai taupai, labai naudinga piniginėje nešiotis motyvatorių – nuotrauką daikto, kurį galėsi sau leisti šiek tiek susiveržęs diržus. O  kai nuotraukos nebepadeda,  metas imtis veiksmingesnių priemonių – valgyti pigiau! Išgirdus tokį sakinį, dažno lūpų kampučiai nukrenta žemyn, o akys prisipildo gailesčio pačiam sau.  Tačiau  lygybė „pigu – neskanu” – mitas, ir pats metas jį sugriauti!

Šiandien tam pasitelksime ypač ekonomišką pyragą. Tai galima suprasti vien iš pavadinimo – “Pyragas iš nieko”.  Jam užteks to, ką, rodos, kiekvienas nesunkiai rastume savo virtuvėse, o pagaminti ir iškepti jį netruksite nė valandos! Taigi pradedam!

Reikės:

  • Stiprios arbatos – stiklinė
  • Cukraus – stiklinė
  • Kiaušinio
  • Miltų – 1,5 stiklinė
  • Aliejaus – 2 šaukštai
  • Nugesintos sodos – šaukštelis
  • Uogienės – 2 šaukštai

O gaminti reikia taip:

  1. Kiaušinį suplakti su cukrumi. Mišinį sumaišyti su aliejumi, arbata, uogiene, nugesinta soda, miltais. Gerai išmaišyti.
  2. Forma ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ar manais.
  3. Kepti 180 laipsnių temperatūroje, 20-30 minučių.

Reziumė: Pyragas lengvas ir šlapias. Šiek tiek primena saldžią duonelę. Viena iš variacijų – sumažinti cukraus kiekį ir valgyti su uogiene bei ledais! Skanaus!

02