Studento pasirinkimas: Daržovės tešloje

Studento pasirinkimas: Daržovės tešloje

Marinuojam, koncervuojam ir visaip kitaip bandome kuo greičiau apdoroti susikaupusias gėrybes, kad tik nesugęstų. Bet kodėl gi nepasidžiaugus „daržovių švente“ dabar? Sakot, agurkai, cukinijos, moliūgai ir kiti daržo džiaugsmai jau „gerklėje stovi“? Atsibodusį skonį kaip mat pataisys ekonomiškai kišenei ypač priimtinas užkandis – daržovės tešloje!

Reikės:

  • Kokių tik norite daržovių (geriausia – argurkai, svogūnai, cukinijos, moliūgai, žiediniai kopūstai)
  • Miltų – 400g (po lygiai kvietinių ir žirnių miltų)
  • Kiaušinių – 2
  • Gazuoto mineralinio vandens arba alaus – 100ml
  • Aliejaus – skrudinimui
  • Druskos – žiupsnelis

Kaip gaminti?

Į išplaktus kiaušinius, suberiame miltus, druską. Išmaišome ir pilame mineralinį vandenį kol masė taps grietinės tirštumo. Daržovių gabaliukus merkiame į mišinį ir dedame į gruzdintuvę arba gilią keptuvę su įkaitintu aliejumi (aliejus turi apsemti bent pusę daržovės). Jei daržovės kietokos, galite iš pradžių jas šiek tiek pavirti. Apskrudusius gabalėlius dėti apie popierinio rakšluosčio, kad susigertų riebalai. Ir šiuo principu galite gaminti ne tik daržoves, bet ir vaisius, mėsą, jūros gėrybes, grybus... Kitaip sakant, pasitelkite fantaziją ir stebinkite šeimą bei draugus gardžiais užkandžiais! Skanaus!dscn3844 (pav, iš http://travellingtoast.wordpress.com/)