
Sekmadienio pusryčiai: Grybavimo džiaugsmai arba omletas su grybais
Dažnas lietuvis per šį ilgąjį savaitgalį movėsi guminius ir keliavo tiesiai į mišką kepurėtųjų džiaugsmų ieškoti. Jei jūs vienas iš jų, o kampe jau stovi pilnas krepšys grybų, sekmadienio pusryčiams vargu ar atsisakytumėte omleto su grybų įdaru. Nes kas gi galėtų tikti labiau? Ir pusryčiai sotūs, ir sėkmingos kelionės laimikiu pasidžiaugta!
(pav. iš http://en.petitchef.com)
Reikės:
- Kiaušinių – 2
- Pieno – 100ml
- Grybų
- Miltų – 2 v.š.
- Sviesto – 2 v.š. ir šiek tiek kepimui
- Česnako – skiltelės
- Drusko, pipirų
Kaip gaminti?
Omletas: Gerai išplakame kiaušinius su 2 v.š. pieno ir prieskoniais. Kepame keptuvėje išteptoje sviestu. Grybų įdaras: Pakepiname grybus svieste. Suberiame miltus ir pamaišome. Supilame likusį pieną. Maišome kol sutirštės. Pagardiname česnakais, prieskoniais. Ką tik iškepusi omletą atsargiai įdedame į lėkštę, į vidurį dedame grybų įdarą ir perlenkiame pusiau. Štai ir viskas! Skanaus!