Sekmadienio pusryčiai: Grybavimo džiaugsmai arba omletas su grybais

Sekmadienio pusryčiai: Grybavimo džiaugsmai arba omletas su grybais

Dažnas lietuvis per šį ilgąjį savaitgalį movėsi guminius ir keliavo tiesiai į mišką kepurėtųjų džiaugsmų ieškoti. Jei jūs vienas iš jų, o kampe jau stovi pilnas krepšys grybų, sekmadienio pusryčiams vargu ar atsisakytumėte omleto su grybų įdaru. Nes kas gi galėtų tikti labiau? Ir pusryčiai sotūs, ir sėkmingos kelionės laimikiu pasidžiaugta!

Reikės:

  • Kiaušinių – 2
  • Pieno – 100ml
  • Grybų
  • Miltų – 2 v.š.
  • Sviesto – 2 v.š. ir šiek tiek kepimui
  • Česnako – skiltelės
  • Drusko, pipirų

Kaip gaminti?

Omletas: Gerai išplakame kiaušinius su 2 v.š. pieno ir prieskoniais. Kepame keptuvėje išteptoje sviestu. Grybų įdaras: Pakepiname grybus svieste. Suberiame miltus ir pamaišome. Supilame likusį pieną. Maišome kol sutirštės. Pagardiname česnakais, prieskoniais. Ką tik iškepusi omletą atsargiai įdedame į lėkštę, į vidurį dedame grybų įdarą ir perlenkiame pusiau. Štai ir viskas! Skanaus! cheese-and-mushroom-omelett (pav. iš http://en.petitchef.com)