Sekmadienio pusryčiai: Trumpam nuklyskime į Ispaniją/ Fritata
Ar kada pagalvojote, ką ispanai valgo pusryčiams? Žinodami apie derlingus pomidorų laukus, apelsinų plantacijas ir kitas tenykštes žemės ūkio gėrybes, natūralu, jog pirmoji mintis "gal vaisių salsą arba salotas?" Bet patikėkite, Ispanai ne ką mažiau mėgsta ir, rodos, tokį lietuvišką pusryčių valgį kaip kiaušinienė. Tik pavadinimas jų kiaušinienės kiek „mandresnis“ – Fritata.
Tad jei šiandien norisi kažko pietietiško, o tuo pačiu visai lietuviško, prisijunkite prie mūsų ir pusryčiams gaminkimės Fritatą su daržovėmis!
Reikės:
- Kiaušinių – 3
- Įvairių daržovių (žirnių, morkų, paprikų ir t.t) – 100g
- Fetos (ar kito ožkos pieno sūrio) – 50g
- Grietinės – 50g
- Aliejaus – 2 šaukštus
- Druskos ir pipirų
Kaip gaminti?
- Keptuvėje su aliejumi pakepinti daržoves.
- Kiaušinius išplakti su grietine, pagardinti prieskoniais.
- Kepimo inde išdėlioti daržoves ir aplieti kiaušinių plakiniu.
- 190 laipsnių/ 20 minučių.
- Išėmus iš orkaitės, apibarstyti fetos sūriu.
Tai tiek – greiti ir sotūs ispaniški pusryčiai jau pagaminti! Skanaus!
(pav. iš: goodhousekeeping.com)